Szombaton és vasárnap női MK-középdöntő Szentesen
 Kötelező a továbbjutás

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-02-11 | Szélpál László

A női vízilabda Magyar Kupában a legjobb nyolc gárda a hét végén a középdöntővel folytatja szereplését. Az egyik kvartett küzdelmét a szentesi ligeti uszodában rendezik.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A bajnokság március 19-i folytatása előtt a hazai női vízilabdacsapatok a Magyar Kupában csatáznak. A négy kiemelt (a Dunaújvárosi Főiskola, a Domino-BHSE-Polo SC, a Hungerit-Szentesi VK és a BVSC) nem játszott a február eleji selejtezőben, a hétvégi középdöntőben viszont már ezek a gárdák is vízbe szállnak.

Az A csoportnak Szentes lett a házigazdája. A Hungerit mellett ebben szerepel a címvédő Dunaújvárosi Főiskola, az OSC, valamint az ASI-Vasas. A négy csapatból az első kettő jut a kazincbarcikai elődöntőbe, melyet február 19-én délelőtt bonyolítanak le.

– Természetesen a továbbjutás a célunk, minimum a második helyet meg kell szereznünk – jelentette ki Kozák László, a Hungerit-Szentesi VK edzője. – Már olyan régen szeretnénk „elkapni" az Újvárost, de eddig még nem sikerült. Egyszer már igazán megfordulhatna a szerencse. A csapatban mindenki egészséges, ugyan kisebb megfázások, felfázások előfordultak, de ez senkit sem akadályoz a játékban.

A másik kvartett összecsapásait Budapesten, a Kőér utcai uszodában tartják szombaton és vasárnap. A házigazda Domino-BHSE- Polo SC mellett a BVSC, az Eger, valamint a visszalépő Kecskemét helyén induló Győr küzd a két továbbjutó helyért.

A szentesi program. Szombat: Dunaújváros–OSC, 10; Hungerit-Szentesi VK–ASI-Vasas, 11.30; OSC–Vasas, 14; Dunaújváros–Szentes, 15.30. Vasárnap: Szentes–OSC, 10; Vasas–Dunaújváros, 11.30.