A hajrában egyenlítettek
 Szentesen is ikszeltek egymással a csapatok

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-02-09 | Mádi József

A futsal NB I megyei rangadója, hasonlóan az őszi, szegedi meccshez, ezúttal Szentesen is döntetlent hozott.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Legrand-Szentes GBSC–Első Beton 5–5 (3–1)
Szentes, 250 néző. Vezette: Kormos, Agócs.
Szentes: Bíró – Szabó Á., Koncz, Jerney, Szarvas. Csere: Kajtár (kapus), Labádi, Varga Zs., Dékány, Kerepeczky, Becsei, Keller. Játékos-edzők: Koncz Zsolt, Szarvas Zsolt.
Első Beton: Tihanyi – Szentágotai, Csúri, Balog, Dóra. Csere: Bodrogi (kapus), Németh L., Fekete, Kovács P., K. Tóth, Puskás, Rácz. Edző: Szabó Zsolt.
Gólszerzők: Koncz (2), Dékány, Varga Zs., Szarvas, ill. Szentágotai (2), K. Tóth, Kovács, Csúri.

Szarvas (balról) és Szabó Á. együttes erővel próbálja szerelni a szegedi Dórát. Fotó: Vidovics Ferenc
Győzni kell! – adták ki a jelszót a találkozó előtt a trénerek. Való igaz, mindkét gárdának szüksége volt a sikerre, hiszen idén a Szentes még nem szerzett pontot, míg a Beton csak Budaörsről tudott egy döntetlennel hazatérni. A mérkőzésre igen sokan voltak kíváncsiak, a hazai drukkerek mellett közel harmincan Szegedről is átruccantak a megyei rivális otthonába.

A meccs elején a tapogatózó játék elmaradt, sőt a vendégek szinte helyzet nélkül a negyedik percben Kovács révén előnyhöz jutottak. Bíró hiába védett kétszer is bravúrral, harmadszorra tehetetlen volt. Aztán azonban lábra kaptak a házigazdák, és a szünetig Dékány, Koncz, valamint Varga Zs. góljával fordítottak. A szünet után Koncz ismét betalált, ám a középkezdésből szépített Szentágotai. A szegediek elkapták a ritmust, és a 36. percben fordítottak 5–4-re. A változatos találkozó utolsó gólját Szarvas szerezte a 40. percben, de még ezután is akadt lehetősége a Szentesnek.

Koncz Zsolt: – Nagyon örülök az első tavaszi pontszerzésnek, büszke vagyok, hogy ilyen hozzáállással és odaadással küzdöttünk. Remélem, innen már csak felfelé haladunk.
Szabó Zsolt: – Egy már megnyertnek hitt mérkőzést adtunk döntetlenre.

Az Első Beton holnap 19 órakor az újszegedi sportcsarnokban az Abonyt fogadja.