Bővül a közvilágítás Szentesen
 A hidegtől romlott el az alkonykapcsoló

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-02-08 | Balázsi Irén

Meghibásodott az alkonykapcsoló, s azért lett sötét a kora reggeli órákban a szentesi közterületeken. A szakember szerint a kedvezőtlen időjárás okozta a zavart a minap.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A szentesi önkormányzat még tavaly tért át az alkonykapcsolós rendszerre, amely eddig beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Nemrégiben viszont azt tapasztalták a helybeliek, hogy reggel negyed 7-kor teljesen sötét lett az egész városban. Korom Pál, a polgármesteri hivatal vezető főtanácsosa arról tájékoztatta lapunkat: az alkonykapcsoló azért kapcsolt ki, mert a hó, a köd vagy a szél befedte a szerkezetet. A szakember elmondása szerint nem gyakran fordul elő ilyen eset.

Egyébként pedig azért volt valamennyi utcában sötét, mivel egyetlen relé működteti az egész rendszert. Ez a szerkezet automatikusan kikapcsol, alkonyatkor pedig bekapcsol. Lapunk azon felvetésére, miszerint nappal miért fordul elő, hogy világítanak a lámpák, azt válaszolta Korom Pál: azokban az utcákban karbantartást végeznek a szakemberek. Télen egyébként gyakoribbak a meghibásodások a lámpatesteken és az izzókon. Ezekben a hónapokban különben meghaladja a százat is a bejelentések száma a közterületi hiányosságokról.

Jelentős korszerűsítés történt az utóbbi években a szolgáltató cég és az önkormányzat közötti megállapodás értelmében. A vezető főtanácsos azt is elmondta: a rekonstrukció eredményeként negyven százalékkal csökkent a közvilágítás költsége úgy, hogy 400 lámpatesttel működik több a korábbi évekhez viszonyítva. Érdekességként azt is említette a szakember, hogy most 4248 villanyoszlop van Szentesen. Az idén egyébként tovább bővül a hálózat. A város külterületéhez tartozó Belső-Ecseren is kiépítik a villanyvezetéket. Tervezik továbbá a Szarvasi úti nagybani piac és a Szeder temető közötti kerékpárúton is elkészíttetni a közvilágítást, valamint a Veres Péter és a Szegfű utca egyes szakaszán, illetve a Dessewffy soron is kiépül az elektromos vezeték.