Új közlekedési rend a szentesi kórházban
 A mentők és a betegek ezentúl is gyorsan bejutnak

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-02-08 | Blahó Gabriella

Február első napjától megváltozott a közlekedés rendje a szentesi kórházban. A sürgősségire a betegek és a mentők ezentúl is bármikor szabadon bejuthatnak, ám a látogatók más osztályokon fekvő hozzátartozóikat új útvonalon közelíthetik csak meg. A kórház területén való parkolásért pedig ezentúl fizetni kell.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Szentesen a sürgősségi osztály ajtaját délután három órakor bezárják. Fotó: Blahó Gabriella
Édesanyját látogatta meg kedden délután a sebészeten Víghné Sándor Gabriella, aki felkereste szerkesztőségünket és elmondta: meglepetésként érte, hogy aznap nem tudta elhagyni a kórházat a megszokott útvonalon. Nem érti, miért zárták be az ajtót és miért kellett megkerülnie az egész intézményt, csak azért, hogy kijusson. Úgy véli, a kórház olyan, mint a templom: ajtaját illő volna folyamatosan nyitva tartani.

A változás február elsejétől él, tulajdonképpen egy három esztendővel ezelőtt született rendelkezés betartatásáról van szó – tudtuk meg Farkas Józseftől, a kórház gazdasági igazgatójától. Az intézmény felmondta szerződését a korábbi biztonsági szolgálattal, és egy új szervezetet bízott meg a feladattal, annak érdekében, hogy a kórház területén a betegellátás szempontjai szerint is rend legyen.

A sürgősségi osztályra a Kiss Zsigmond utca felől eddig folyamatosan három helyen lehetett bejutni. Az épület ajtaját délután három órától zárva tartják, míg a betegek a közvetlen mellette lévő személybejárón csengetnek, az ajtó automatikusan nyílik. A mentők munkáját akadályozta, hogy a számukra fenntartott bejárón is gyakran közlekedhettek gyalogosok, így ez a kapu most már csak a sürgősségi ellátást igénylők előtt nyílik meg. Ezen az osztályon nincsenek fekvő betegek, a látogatók számára tehát nem indokolt erre közlekedni.

A kórház területén ezentúl csak jegy ellenében lehet parkolni harminc percnél hosszabb ideig – mondta el Farkas József. A Sima Ferenc utcai főbejáratnál megváltott, három órára szóló jegy ötszáz forintba kerül, ha valaki ennél több ideig szeretne parkolni az intézmény területén, úgy napijegyet kell váltania, 1200 forintért. A parkolás rendszerezésére azért van szükség, mert az elmúlt hónapokban az autók sokszor akadályozták a beteghordást, a mentők közlekedését. A biztonsági szolgálatnak pedig indokolt esetben joga van átvizsgálni az autókat. Ez a rendelkezés azért született, mert több nagyméretű, a gyógyításban használt eszköz tűnt el a közelmúltban: ismeretlen tettesek oxigén- és nitrogénpalackokat vittek el a kórházból.