Báloztak és játszottak
 A Makó Békéscsabán kapott ki, míg a Szentes legyőzte a HFC-t

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-02-07 |

Felkészülési mérkőzésen az NB I/B-s Makó labdarúgói kikaptak Békéscsabán, a Szentes pedig négy góllal verte a HFC-t.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Békéscsaba–Makó FC 3–1 (2–0)
Előkészületi labdarúgó-mérkőzés. Békéscsaba, 50 néző. Vezette: Iványi.
Békéscsaba: Matkó (Harman) – Szeverényi (Ladányi), Szenti, Rubint, Bujáki (Forró) – Buzási (Balogh M.), Simon (Sipka), Süli, Szabó S. – Hoffmann, Kulacsik. Edző: Dajka László.
Makó: Czirbus (Kovács K.) – Kazán, Kondacs, Brakszatórisz, Kis K. (Juhász) – Szűcs (Bagi), Tóth Cs., Varga R., Bány (Rózsavölgyi) – Hadár, Schreiber (Csamangó). Edző: Takács Zoltán.
Gólszerzők: Rubint, Kulacsik, Hoffmann, ill. Juhász.

A Szentes 1–0-ás legyőzése után az élvonalbeli Békéscsaba otthonában játszotta az NB I/B-s Makó FC idei második előkészületi mérkőzését. A szombat délelőtti kezdés nem kedvezett a vendégeknek. Na nem a hatalmasnak egyáltalán nem mondható távolság leküzdése okozott problémát, sokkal inkább a fáradtság. Előző este rendezték ugyanis a hagyományos makói focibált, melyen természetesen részt vettek a zöld-sárga csapat tagjai is.

A fűrészporral felszórt salakos edzőpályán játszott meccsen a vendégek tompaságát elég jól kihasználta az első félidőben a csabaiak második számú gárdája.

Ugyan Czirbus büntetőt is hárított, de aztán Rubint és a Szegedből igazolt Kulacsik labdájával szemben nem volt ellenszere. A fordulást követően feljött a Makó, ekkor már mindkét gárda kapuja veszélyben forgott. Juhász fejesével szépített a Makó, a meccs utolsó percében Hoffmann állította be a végeredményt.

A héten a Makó FC három edzőmérkőzést játszik.

Kedden 16.30-kor az Erdei téri sporttelepen a Makói Spartacust fogadja; csütörtökön 17.30-kor Sándorfalván lép pályára, majd szombaton az Orosháza következik (a helyszín egyelőre ismeretlen).

Szentes–HFC 5–1 (1–0)
Szentes: Bíró – Márics, Kádár, Koncz, Gyagya – Kovács N., Kislőrincz, Anka, Kerepeczky – Tasi, Pribisalics. Cserék: Kiri (kapus), Mihály, Nana. Edző: Török László.
HFC: Erdei – Talmácsi, Huszár, Pécsek, Tóth J. – Jerney, Antal, Horváth R., Keller – Szűcs, Rácz. Cserék: Varga M., Kovács J. Edző: Rostás Károly.
Gólszerzők: Pribisalics (2), Kádár, Nana, Anka, ill. Keller.

A hazai Szentesből Barna, Onhausz és Ábel egyaránt sérülés miatt hagyta ki a találkozót. Viszont újra szentesi mezt öltött a Szegedi VSE-ből visszatért Nana, valamint bemutakozott a Kecskemét NB I/B-s gárdájából igazolt Anka is – rögtön góllal. A Szentes várhatóan legközelebb csütörtökön játszik hazai pályán az Algyő ellen.