Egyre omlik a vakolat a szentesi Petőfi Szállóról
 Madzaggal figyelmeztetnek a belvárosi balesetveszélyre

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-02-04 | Balázsi Irén

Madzaggal kerítették el a szentesi Petőfi Szálló balesetveszélyes részét a járókelők elől. A potyogó vakolat azonban bármikor ráeshet valakire. Ha megtörténik a baj, arra nem lehet hivatkozni, hogy még tart a pereskedés az egykori szálloda tulajdonjogáért.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A Petőfi utcai részen vékony zsineg hívta fel a figyelmet az omlásveszélyre. Fotó: Tésik Attila
Tarthatatlannak nevezte Ollai Istvánné független helyhatósági képviselő, hogy a Petőfi Szálló Petőfi utca felőli részén vékony műanyag madzaggal zárta el valaki a járdán a közlekedők elől az utat. A zsinegre helyezett papír pedig arra figyelmeztetett, hogy omlik a vakolat. A képviselő szerint eleve nem lehet komolyan venni a veszély ilyen jelzését. Aki viszont fél attól, hogy leesik a homlokzatról valamilyen törmelék, és az megüti, kimegy a járdáról az úttestre. Akkor pedig attól kell tartani, hogy közlekedési baleset szenvedő alanya lehet az illető. Mint többször beszámoltunk lapunkban, évek óta nem született meg a jogerős ítélet az egykoron patinás épület tulajdonjogáról.

A Petőfi Szálloda Kft. vezetője, Márta Sándor lapunk megkeresésére elmondta: az önkormányzat illetékesei közölték velük, hogy leomlott a szállóról a vakolat egy darabja. Szerinte évtizedek óta potyog a vakolat, ám őket kérték meg a városházán, hogy kerítsék el a veszélyes szakaszt a Petőfi utcán. A közterület-felügyeleti csoport vezetője, Kóczán István legutóbb azt tapasztalta, hogy a madzagot elszakította valaki. Az omlásveszély miatt szerinte meg kellene tiltani a gyalogos közlekedést azon az oldalon. A csoportvezető úgy véli: az önkormányzatot nem lehet felelőssé tenni, ha esetleg baj történne, mert még nincs a tulajdonában a volt szálloda.

A városnak már régen meg kellett volna vennie a Petőfit, s akkor nem romlott volna ennyit az épület állaga. Márta Sándor reménykedett abban, hogy tavaly befejeződik a pereskedés. Elmondása szerint ő megtette, ami rajta múlt: korábban kitakaríttatta a rengeteg lomot a szálló pincéjéből, és megrendelte az egész ház felújítási tervét. Az omlásveszéllyel kapcsolatban annyit ígért, hogy faszerkezetből készíttet majd védőkorlátot a járdaszakaszra. Márta Sándor olyat szándékozik kirakatni, hogy a kismamák is elférjenek a babakocsival.


Folytatódik a maratoni per

Többször meghirdette a megyei vendéglátó vállalat a kilencvenes évek elején a szentesi Petőfi Szállót, mire jelentkezett egy vevő, a Fővárosi Ingatlanközvetítő Rt. A pesti társaság azonban eladta az épületet a Budalakk nevű konzorciumnak 1997-ben húszmillió forint áfával növelt összegért, holott az önkormányzatot megillette volna az elővásárlási jog a szállodára. A tulajdonlásért hét évvel ezelőtt indított pert a város, amelynek eddig négyszer ítélte azt meg az elsőfokú bíróság. Az ellenérdekelt felek azonban mindig fellebbezést nyújtottak be, és a másodfokú bíróság új eljárás lefolytatását írta elő. Legutóbb tavaly decemberben mondta ki a megyei bíróság, hogy a Petőfi az önkormányzatot illeti. A fellebbezést követően a Szegedi Ítélőtábla elé kerül az ügy, s előreláthatólag idén tavasszal megszülethet a jogerős ítélet a volt szálloda tulajdonjogáról.