Másoltattak kulcsot a lifthez

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-02-01 | Balázsi Irén

Már igénybe vehetik a felvonót a szentesi háziorvosi rendelőknél a rászorulók. Az egészségügyért is felelős alpolgármester szerint nem azért költött az önkormányzat a felvonó beszerzésére, hogy azt csak egyetlen körzet betegei használják.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Jelentős összeget fordított a szentesi önkormányzat a Klauzál utcai orvosi rendelők korszerűsítésére. Az akadálymentes közlekedés feltételeinek megteremtése érdekében egy liftet is vásároltak, amelyen a nehezen mozgó betegeket felvihetik az emeleten lévő várótermekbe. Mint arról lapunkban beszámoltunk, a három háziorvosi rendelő közül csak egyben volt kulcs a felvonóhoz. Ha a gyógyszertár felőli oldalon megnyomta a csengőt a tolószékes páciens vagy a hozzátartozója, akkor az orvos asszisztense lement a rászorulóért, és beindította a liftet. Amennyiben a másik két háziorvoshoz, esetleg a délutáni összevont ügyeletre akartak bejutni a rászorulók, hiába nyomták meg a csengőt, senki sem segített nekik feljutni a meredek lépcsősoron.

A problémával megkerestük akkor az egészségügyért is felelős alpolgármestert is. Szűcs Lajos megígérte: tárgyalást kezdeményez a háziorvosokkal. Egyébiránt pedig annyit mondott, hogy a betegeknek igazuk van, vagyis jogosultak igénybe venni a felvonót, tartozzanak bármelyik körzethez.

Lapunk érdeklődésére most azt nyilatkozta az alpolgármester, hogy cikkünk megjelenése óta egyeztetett az orvosokkal. A tárgyalásnak az lett az eredménye, hogy mindhárom rendelőben van kulcs a lifthez. A kulcsmásoltatáshoz határidőt szabott meg Szűcs Lajos, aki annak leteltével ellenőrizte, eleget tettek-e az orvosok a kérésnek. Az alpolgármester egyébként sajnálatosnak nevezte a történteket. Az önkormányzat ugyanis nem azért korszerűsíttette az egészségügyi intézményt, hogy ne élvezhesse annak előnyét minden nehezen mozgó beteg.