Kilencmilliárdot kért volna Farkas
 A térség ivóvizének minőségét még javítani kell

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-01-28 | Blahó Gabriella

Leszavazta az országgyűlés Farkas Sándor költségvetés-módosító javaslatát. A szentesi képviselő ma is úgy véli, csak kormányzati segítséggel lehet javítani a falvak ivóvizének minőségét. Farkas tegnapi sajtótájékoztatóján bejelentette: jogszabály-változtatást kezdeményez, annak érdekében, hogy csak szilveszterkor engedélyezzék a petárda használatát.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A szentesi kistérség települései önállóan nem tudják előteremteni a forrást az ivóvíz minőségének javítására. Farkas Sándor úgy véli, hogy Nagytőke példája jellemző: kormányzati segítség nélkül nem lehet megoldani ezt a problémát. Tegnapi sajtótájékoztatóján a szentesi országgyűlési képviselő beszámolt arról, hogy a költségvetés módosításáról szóló javaslatát az országgyűlés leszavazta. Elmondta, hogy a környékbeli falvakban úgynevezett zárt rendszerű hálózatok működnek. Ha azonban a vezetékeket körben összekötnék, a víz nem állna a hálózatban, így a minősége is jobb lenne.

Egy ilyen beruházás kilencmilliárd forintba kerülne.
A képviselő a kancelláriához benyújtott másik javaslatában jogszabálymódosítást kezdeményezett.

Farkas azt kéri, a pirotechnikai eszközök használatát csak szilveszterkor engedélyezzék. A képviselőhöz küldött válaszlevélből kiderült, a Belügyminisztérium foglalkozik a javaslattal.

Az országgyűlési képviselő eddig tagja volt az önkormányzati képviselő-testület pénzügyi bizottságának. Most erről a tisztéről lemondott, mivel a grémium rendszerint éppen abban az időpontban tartotta ülését, amikor az országgyűlés mezőgazdasági bizottsága is, melynek szintén tagja Farkas. Ezzel indokolta lemondását a képviselő.