A rendőrség még keresi a lövöldözőt
 Légpuskagolyót operáltak ki a szentesi nő térdéből

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-01-27 | Blahó Gabriella

A rendőrség még mindig keresi azt a férfit, aki az új év első napján légpuskával megsebesített egy szentesi nőt. Az eset a Kisérben történt, a nő az igazságügyi orvos szakértői vélemény szerint könnyen sérült. Légpuskát ma bárki vásárolhat Magyarországon.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
V. É. már sokkal jobban van, bár szeretné elfelejteni az egész ügyet. Akkor hirtelen éles fájdalmat érzett a lábában, és nagyon megijedt. Külsőleg mindössze annyi látszott, hogy a nadrágja véres, és rajta egy apró szakadás keletkezett. A szentesi kórház sürgősségi osztályán a sérülést követően azonnal megműtötték, és egy lövedéket távolítottak el a testéből. A nő úgy tudja, hogy a városnak ezen a részén már fordult elő hasonló eset. Úgy véli, helytelen, hogy légpuskát ma bárki engedély nélkül tarthat Magyarországon.

Az elkövetőt a rendőrség még keresi. A városi kapitányság bűnügyi osztályának vezetőjétől, Tyityán Lászlótól megtudtuk, hogy a lövést a szakértői vélemény szerint légpuskából adták le, a sértett tartózkodási helyétől körülbelül huszonöt méter távolságból, a Tölgyfa utcában. A lövés szöge körülbelül kétszázhetven fok, a lövedék pedig egy néhány milliméteres, hegyes formájú fémtest. A környéken még senki nem akadt, akit gyanúsítottként hallgathatott volna ki a rendőrség, az elkövetőt egyelőre keresik. Az sem állapítható meg, hogy szándékosan vagy véletlenül lőtt-e valaki azon a napon sötétedés után.

A könnyű testi sértésért legfeljebb két év szabadságvesztés járhat. Az őrnagy elmondta azt is, hogy a 7,5 joule torkolati energia a határ: az ennél nagyobb erejű fegyverek esetében szükséges engedély azok tartásához. Légpuskát sportcélokra ma bárki vásárolhat, személyi igazolvány ellenében, ám ezzel nem veszélyeztetheti mások testi épségét, sőt állatok életének kioltására sem használhatja.

Az eset tanulságaként Tyityán megfogalmazta, hogy a légpuskát zárt helyen kell tárolni, úgy, hogy illetéktelen személy ne férjen hozzá. Mint ez az eset is mutatja, e szabály megszegése beláthatatlan következményekkel járhat. Hiszen még szerencse, hogy nem a fején találta el a lövedék a hölgyet.