Sok múlik a bíráskodáson
 A Szeged és a Szentes ellenfelei: OSC, Újpest, BVSC, Domino

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-01-27 | Szélpál László

A hét végén a férfi vízilabda OB I dupla fordulókkal folytatódik. A Szeged Beton VE pénteken az OSC-t fogadja (18 óra), szombaton pedig az Újpest otthonában vív rangadót. A Legrand-Szentesi VK kétszer is Pesten ugrik vízbe: holnap a BVSC, holnapután pedig a címvédő Domino-BHSE uszodájában vizitál.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Molnár Péter (szemben) meghatározó játékosa a Szegednek Fotó: Gyenes Kálmán
Imperiából hazajövet – ahol a Savonától 11–7-re kikapott a LEN-kupa negyeddöntő első összecsapásán – azonnal megkezdte a Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapata a felkészülést az e heti bajnoki találkozókra. A péntek este 6 órakor kezdődő hazai összecsapás ígérkezik a könnyebbnek. Az OSC ugyanis nem képvisel akkora játékerőt. Ezt bizonyítja a két csapat őszi, a fővárosban rendezett találkozója is, amelyen 11–5-re nyert a Szeged.

Lökést adna a győzelem

– Most is magabiztos győzelmet várok tanítványaimtól – jelentette ki Gyöngyösi András edző. – Jobb játékosok szerepelnek csapatomban, ezt a vízben is be fogják bizonyítani. Az Újpest már más kategória. Az a meccs jóval nehezebbnek ígérkezik, de ez nem azt jelenti, hogy a Hajós Alfréd uszodában ne akarnánk nyerni. Szegeden remekül pólóztunk a lilák ellen, ezt a 9–4-es sikerünk is mutatta. Az a meccs korrekt bíráskodás mellett zajlott, nem is volt semmi gond. Reménykedem benne, Pesten is így lesz. Ha jól játszunk, csak rajtunk múlik, hogy nyerünk-e. A Savona elleni meccshez viszonyítva, elsősorban fejben kell javulnunk, mentálisan kell fejlődnünk. Amennyiben megszereznénk a két pontot, az jókora lökést adna a folytatásra, a célként kitűzött negyedik hely elérésére.

A Szegedből egyedül Komlósi Péter bajlódik sérüléssel; hátfájdalma miatt a héten alig edzett, de a szakvezetés bízik benne, hogy mindkét meccsen ott lesz a medencében.

Feladták a hajrában

A Legrand-Szentesi VK a legutóbbi bajnokin csalódást okozott szurkolóinak. Ugyan ki lehet kapni még hazai medencében is a Fraditól, de a 9–2-es vereség, főleg pedig az a tény, hogy a hajrában néhányan feladták a már vesztésre ítélt meccset, sokaknak nem tetszett.

– Nincs mit szépíteni rajta, a végére bizony összezuhantunk – ismerte be Vidumanszky László, a Szentes trénere. – Természetesen nem kerülhették el a játékosok a fejmosást, elmondtam néhányuknak, olyat még egyszer nem akarok látni, aki feladja, arra a továbbiakban nincs szükségem.

Ez most különösképpen azért aktuális, mert szombaton a világ egyik legerősebb alakulatához, az Euroliga-győztes Domino-BHSE Kőér utcai otthonába látogatnak Szebeniék.

Torday góljai

A pontszerzésben természetesen dőreség lenne hinni, de az mindenképpen elvárható, hogy ne szenvedjenek kiütéses vereséget.

– A presztízsünknek sokat árthat, ha csúfos zakót szenvednénk el, ezt mindenképpen el szeretnénk kerülni. Számunkra sokkal fontosabb a pénteki találkozó, amit háromesélyesnek ítélek. Ugyan a Vasutas csak a 10. helyen áll, de rutinos játékosai (Németh, Monostori, Varjas) bármikor képesek kiemelkedőt nyújtani. Kemény meccsre számítok.

Ha minden jól alakul, néhány perc játékot már vállalhat a hosszú sérüléséből felépült Torday Árpád. Nagy szükség lenne rá, hiszen még jól emlékeznek a BVSC-sek a két csapat őszi meccsére, melyet a Szentes 9–8-ra megnyert. Azon az összecsapáson a szélső négy gólt szerzett...