Egyelőre nincs árverés
 A patikus szeretné megtartani a gyógyszertárát Derekegyházon

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-01-27 | Blahó Gabriella

Kérelmet nyújtott be az árverés ellen az eladósodott derekegyházi patika tulajdonosa. A Szentesi Városi Bíróság nem jogerős ítéletében elutasította az adós kérelmét, a fellebbezés határideje azonban még nem járt le. Ezzel csak az a baj, hogy közben Derekegyházon a gyógyszerellátás színvonala gyenge – véli a település polgármestere.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Több mint tízmillió forinttal tartozik a szegedi gyógyszerforgalmazó vállalkozásnak a derekegyházi Papp László patikus. A cég kezdeményezte az adósság behajtását, melynek eredményeként árverés következett – volna. Mint arról lapunkban korábban beszámoltunk, pályázat útján hirdették meg eladásra a falu főutcáján lévő ingatlant, ám vevőként senki nem jelentkezett.

Az árverés elkerülésének reményében nyújtott be kérelmet a patikus a Szentesi Városi Bíróságra, amely azonban ezt a kérést elutasította. A fellebbezési idő még nem telt le, amennyiben a nem jogerős ítéletet a patikus megfellebbezi, úgy a megyén tárgyalják tovább az ügyet.

– Ebben a helyzetben a falu gyógyszerellátása nem a legmegfelelőbb – véli a település polgármestere, Szabó István. – Nincs elegendő mennyiségű és jó minőségű gyógyszer. A falubeliek nagy része idős ember, nekik naponta szükségük van orvosságokra, és sokan közülük nem tudnak elutazni a városba.

Az átmeneti helyzet megoldására igazán jó lehetőséget nem lát a polgármester, ugyanakkor érthetőnek tartja, hogy a patikus nem akar lemondani úgynevezett személyi jogáról – amíg ő ezzel ott rendelkezik, nem nyílhat másik gyógyszertár Derekegyházon. Így az önkormányzat nem tehet egyebet, mint arra vár, hogy végül tisztázódik a helyzet.