Gáspár Sándor a vásznon, majd élőben
 Telt ház volt Szentesen, a Világszám díszbemutatóján

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-01-26 | Blahó Gabriella

A Világszám című játékfilm díszbemutatóján megtelt a nézőtér a szentesi moziban. Gáspár Sándort tegnap délután a filmszínházban tisztelői fogadták. Azt mondta, ebben a moziban csodálkozott rá először arra a világra, amelynek ma a részese, a Rómeó és Júliát tucatszor látta, és igyekezett mindig más lányt hívni a vetítésre.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A város szülötte, rajongói körében Fotó: Tésik Attila
A meghatódás öröme volt érezhető, amikor Sándor belépett a nézőtérre, és felhangzott a taps. A teremben fiatalok tömege várta a szentesi gimnázium egykori diákját, aki itt arról beszélt, ez a mozi volt az első hely, ahol rácsodálkozott a világnak arra a részére, melynek ma szereplője. Emlékezete szerint legalább egy tucatszor nézte meg a Rómeó és Júliát, igyekezett minden alkalommal más lányt hívni magával. A Világszám úgy jöhetett létre, hogy Koltai Róberttel kialakult köztük egy mély, személyes kapcsolat, melynek eredménye lett a filmbeli testvérség. Mint mondta, kettejük közül ő a gyakorlatiasabb, kollégája csetlő-botló, de álmodni merész ember.

Sándor beszélt arról is, hogy az itthon készült filmek fogadóközönsége nagy erőt ad a munkához, a színészeket a siker újra és újra meggyőzi arról: a magyar mozinak élnie kell. Úgy látja, a fővárosban és vidéken egyre inkább sikk magyar filmet nézni, nem csak szórakoztató alkotásokat, művészfilmeket is.

Gáspár Sándor testvére, Tibor a tavalyi filmfesztiválon nyújtott legjobb férfialakításért elnyert díj után lapunknak azt nyilatkozta, ő és Sándor megegyeztek arról, akkor szerepelnek egy műben, ha annak valódi értelme, üzenete lehet. Sándor kérdésünkre ezt most megerősítve úgy fogalmazott: egyikük sem kutyaütő ezen a pályán. Ha egy rendező ebből a megközelítésből kíváncsi rájuk, nyilván abból is film lesz.

A mozinézők tegnap délután rajongásuk jeleivel halmozták el a színészt, Koltai Róbert viszont nem tudott eljönni a rendezvényre. A Világszámot még egyszer, ma este nyolc órakor vetítik az Őze Lajos Filmszínházban.