Öt szentesi a válogatottban

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-01-25 | Szélpál László

A női vízilabda Magyar Kupát februárban rendezik. A selejtezőket 5-én és 6-án bonyolítják le. A négy kiemelt, a Dunaújvárosi Főiskola, a Domino-BHSE-Polo, a BVSC és természetesen a Szentesi VK majd csak 11-én és 12-én csatlakozik a sorozatba.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Gyakorolnak, méghozzá kőkeményen a Szentesi VK női vízilabdacsapatának játékosai. Hetente hét vizes edzés mellett három szárazföldi foglalkozás szerepel a programban.

– Eddig a fizikai állóképesség fejlesztésére fektettem a fő hangsúlyt – árulta el Kozák László edző. – Pólóban úsztak a lányok, de olyan is előfordult, hogy még a melegítő is rajtuk maradt. Ettől a héttől kezdve már gyorsítunk, a hosszú távú úszásokat felváltja a sprint és a labdák is előkerülnek. Úgy tervezem, a hét végén Dunaújvárosban a Főiskola ellen kétszer kétkapuzunk.

A tréner azért is örül a begyakorló mérkőzéseknek, mert akkor legalább együtt van a keret. Kisteleki Dóra, Tóth Andrea és most már Hegedűs Renáta is általában Pesten készül, így kevesebbszer tudnak a többiekkel edzeni.

– Sajnos tavasszal már nem számolhatok Kovács Georgina játékára – folytatta a szakember –, ugyanis a jogot végzett pólós szakmai gyakorlatát az izraeli követségünkön tölti. Feltett szándéka, hogy egy helyi csapatban folytassa pályafutását, ez pedig azt jelenti, hogy le kell mondanunk a további szolgálatairól. Nem jött jól számunkra a távozása, nagy szükség lett volna a játékára, de teljes mértékben megértjük döntését.

Kovács tehát távozik, viszont a rájátszás második felére érkezik Győri Eszter. Az Egyesült Államokban tanuló szentesi kiválóság tavaly amerikai bajnok lett, és idén is bekerült gárdájával a fináléba. Tudásáról mindent elmond, hogy tagja lett Faragó Tamás bővebb válogatott keretének is. Jó hír, hogy a Szentest rajta kívül még Szremkó Krisztina, Kisteleki Dóra, Tóth Andrea és Molnár Anett is képviseli a legjobbak között. Márciusban tartják a világbajnoki selejtezőt, a vb-t pedig július második felében.