Apróhirdetéssel keresnek orvosokat

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-01-22 |

Apróhirdetéssel keres orvosokat a szentesi kórház az intézmény pszichiátriai osztályára. A közleménynek eddig nem volt eredménye; a szakmabeliek nem szívesen helyezkednek el a fekvőbeteg-ellátásban, pedig az állással a szokásosnál nagyobb fizetés jár.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
„A szentesi kórház 2 fő orvost keres a pszichiátriára." A szokatlan álláshirdetést Lukács Györgyi szakorvos azzal magyarázta, hogy hiába próbálkoztak a munkaügyi központban és a Szegedi Tudományegyetem orvoskarán. Egyetlen felhívásukra sem jelentkezett senki, és eddig ez a hirdetés is eredménytelen maradt.

A helyzet pedig egyre sürgetőbb, mert nemsokára mindössze ketten maradnak a 65 ágyas osztályon, harmadik munkatársuk ugyanis szülési szabadságra készül. Az orvosnő véleménye szerint nem népszerű munkát vállalni a fekvőbeteg-ellátásban, mert ott az átlagos munkatempóban is öt-hat alkalommal ügyeletet kell vállalni havonta. Ezért pályatársai inkább a járó betegekkel akarnak foglalkozni, vagy magánrendelőt nyitnak.

A Csongrád megyei kisvárosba több pénzzel kívánják csábítani a jelentkezőket, azaz a közalkalmazotti bértáblában előírtnál magasabb keresetet kínálnak. Ezenkívül lakást vagy házat biztosítanának a letelepülő szakembernek.

Dombai Tünde