Elkelt a szentesi Hydroferr

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-01-21 | Blahó Gabriella

A szentesi környezetgazdálkodási céget megvásárolta a hazai piac vezető vállalata, a történet szereplői szerint elfogadható áron. A szennyvíztisztítással és ivóvízkezeléssel foglalkozó vállalkozás nem csak itthon, de a kelet-közép-európai régióban is teljesít megrendeléseket.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Teljes egészében megvette a szentesi Hydroferr Kft.-t a Purator Hungaria Kft., mely a környezetgazdálkodásban a hazai piac vezető cége. Az elmúlt években a szentesiek alvállalkozóként többször voltak jelen a nagyvállalat munkáinál, a tulajdonosváltással egyértelművé vált: az alacsony forgótőkével rendelkező társaság biztonságosabb alapon folytathatja a munkát.

Kozák János, a Hydroferr ügyvezetője úgy fogalmazott: cégük elfogadható áron kelt el.

A huszonhárom főt foglalkoztató vállalkozás tavalyi árbevétele 161 millió forint volt – a Purator Kft. ugyanebben a vonatkozásban négymilliárdot könyvelhetett el. A Hydroferr eddigi munkáit sikeres referenciának tekintő nagyvállalat igazgatója, Kovács Károly elmondta lapunknak, hogy a szentesi társaság közreműködésével a kelet-közép-európai régióban építenek szennyvíztisztítókat, különösen Erdélyben, Szlovéniában és Szerbia-Montenegróban. A jövőben a szentesi telephelyen fejlesztik a gyártást, és számítani lehet létszámnövelésre is.

A ligeti élményfürdő teljes víztechnolológiai gépészeti rendszerét a most elkelt vállalat munkatársai készítették, általuk gyártott autómosó víztisztítót használnak az ország százötven benzinkútján. Vízszűrőiket az inotai hőerőműben alkalmazzák, a felhasználók által leginkább ismert termék a zárt, épületszerűen kialakított szennyvíztisztító, melyből harminc üzemel. Ivóvíztisztítókat építettek Zalakaroson, Sárváron, Cserkeszőlőn. A helyi vezetők azt remélik, a tulajdonosváltással megszilárdul a Hydroferr Kft. pénzügyi helyzete, s nem utolsósorban: a cég megtarthatja a nevét.