Még tilos fürödni a meleg vízben
 A szentesi uszoda újabb engedélyt remél

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-01-20 | Blahó Gabriella

Korábban a tisztiorvosi hivatal emelt kifogást a szentesi strand termálmedencéinek vizével kapcsolatban, most a vízügyi hatóság előtt fekszenek az uszoda engedélykérő iratai. A jelenlegi helyzet szerint hivatalosan nem szabad használni a meleg vizes medencéket, lapunk azonban úgy tudja: a szentesiek megmártóznak bennük.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Továbbra sem lehet használni a meleg vizes medencéket Fotó: Tésik Attila
A „brűg" iránt rajongók nem értik a városban, miért nem hódolhatnak szenvedélyüknek. A meleg vizes medencék vizét korábban az ÁNTSZ nem tartotta fürdésre alkalmasnak, a város azóta kutat váltott. A legutóbbi napokban sokan úgy hitték, még mindig a tisztiorvosi tartja zár alatt a medencéket. Kovács Ferenc megyei tiszti főorvostól megtudtuk: a hivatal már fürdésre alkalmasnak ítéli a volt gabonakutató állomás kútjáról érkező vizet.

Az uszoda közönsége már némiképpen feladta a reményt, hogy valaha is szabadon megmártózhat a brűgben, a törzsvendégek kevéssé leplezetten nyilvánítottak véleményt több ízben a kérdésben, mondván, a város önkormányzata több száz millió forintot fordított a ligeti élményfürdőre, a beruházás eredménye azonban nem mindenütt élvezhető. Az uszoda vezetése ugyanebben a témában nem kívánt nyilatkozni, azt azonban megtudtuk: most folyik az egységes vízjogi engedélyezési eljárás.

Kardos Ferenc, az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség osztályvezetője elmondta lapunknak, hogy a vízjogi engedélyre feltehetően azért van szükség, mert ha az intézményben újabb létesítmény épül – jelen esetben a szauna és a pezsgőfürdő – akkor az egész strand vízjogi engedélyét egységesíteni kell, újabb engedélyezési eljárásra van szükség a jogszabályi változások fényében. Lapunk úgy tudja, néhány héten belül megérkezhet Szentesre a határozat.