Fogyasztóvédők, körúton
 Mindig számíthatnak ellenőrzésre az üzletek

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-01-20 |

A márkahamisítási botrány után elterjedt a hír Szentesen: bezárás fenyeget néhány üzletet. A pletykával ellentétben nem zárt be a kínai, viszont a fogyasztóvédelmi felügyelőség folyamatosan ellenőrzi a boltokat.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Megbolygatta a kereskedői közhangulatot a közelmúltban kirobbant márkahamisítási botrány; sokan számítottak arra Szentesen, hogy bezárnak néhány üzletet. Mint a fogyasztóvédelem szegedi központjában megtudtuk, erről nincs szó. Pálkúti Istvánné, a felügyelőség vezetője elmondta lapunknak, hogy folyamatosan járják a boltokat, elsősorban a termékeket vizsgálva. Az értékesítésre szánt holmival kapcsolatban a hatóság azt ellenőrzi, hogy a ruha címkéjén feltüntetve szerepel-e a használati útmutató, a gyártó vagy a forgalmazó neve, és pontos címe. A címkén azt is jelölni kell, mi a ruházati cikk rendeltetése, abban az esetben is, ha a vásárló számára egyértelműnek tűnik, hogy férfi- avagy női pulóverről, esetleg gyermeknadrágról van szó. Abban az esetben, ha a felügyelőség hiányosságokat tapasztal, az árut leveteti a polcról, és mindaddig nem engedi értékesíteni, amíg a kereskedő nem pótolja a hiányt. A szabályos ügymenet szerint erre tizenöt napjuk van a tulajdonosoknak.

Szentesen jelenleg egyetlen üzlet ügyében sem folyik eljárás – közölte a felügyelőség vezetője –, bezárásra pedig nincs is jogosítványa a fogyasztóvédelemnek. Munkatársai legutóbb karácsony környékén tartottak az ünnepi vásárlásra való tekintettel ellenőrzést, ám jelenlétükre a belvárosban és a piacokon folyamatosan számítani lehet.