Részegen fojtotta meg édesanyját
 Tizenkét évre ítélték a szentesi férfit

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-01-19 |

Tizenkét év börtönt kapott az az 54 éves szentesi férfi, aki veszekedés után ittasan megfojtotta édesanyját.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A rokkantnyugdíjas Molnár Péter 81 éves, rossz egészségügyi állapotban lévő édesanyjával élt együtt Szentesen. Az 54 éves férfi fiatal kora óta rendszeresen fogyasztott alkoholt. Szenvedélyét saját rokkantnyugdíjából és édesanyja nyugdíjából fedezte. 2003. szeptember 2-án már hajnalban italozni kezdett az egyik kocsmában, ahol több nagyfröccsöt ivott, és már délre berúgott. Otthon aztán összeveszett édesanyjával. Amikor az idős nő hátat fordított neki, tarkón ütötte. Az ütés erejétől az áldozat elesett.

Molnár Péter az előszobai ruhafogasról levett egy másfél méteres vasalózsinórt, anyja nyaka köré tekerte, majd a mellkasára térdelve addig szorította a nyakát, amíg meg nem fulladt. A gyilkosság után az asszony testét az ágyra tette és egy takaróval letakarta, majd elment otthonról. Este visszatért, de másnap ismeretlen helyre távozott, és csak később, a rendőrségi körözés alapján fogták el.

Molnár Pétert tegnap a Szegedi Ítélőtábla emberölés miatt jogerősen 12 év börtönbüntetésre ítélte, valamint elrendelte az alkoholista vádlott kényszergyógykezelését is.