Erőltetett szentesi menet
 Harminc tréning, tizenhat felkészülési meccs

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-01-15 | Mádi József

A labdarúgó NB II március 6-án kezdődő tavaszi rajtjáig tizenhat edzőmeccset játszik a Szentes.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Koncz Zsoltra (jobbra) és szentesi csapattársaira sűrű felkészülési program vár. Fotó: Tésik Attila
Az idei kiírásban nemcsak annak a csapatnak lesz oka örülni, amelyik az első helyen végez, hanem az első hatnak. A bajnokságok újabb – ki tudja, hányadik? – átszervezése után ugyanis az NB II megszűnik, az NB I/B után rögtön az NB III jön majd. Így a másodosztályba a harmadik liga legjobbja mellett további öt együttes is felkerül.

Előrelépésre készül a Szentes is, amely a hét elején kezdte el a munkát. Török László, a gárda trénere először számadatokkal szolgált.

– A március 5-i, bőcsi rajtig ötvenöt nap áll a rendelkezésünkre. Ezalatt harminc edzésünk, tizenhat felkészülési meccsünk és mindössze kilenc pihenőnapunk lesz. Nem mondom, erőltetett menet, ráadásul az első két hétben a hétvégék szabadok, így a kilencből négy nap gyorsan elfogy – nyilatkozta az NB II keleti csoportjában szereplő, jelenleg negyedik helyen álló gárda szakvezetője.

Az együttes keretében történtek változások. Távozott Somogyi és Váradi, valamint Takács. A Békéscsabáról igazolt idegenlégiósok közül Onhausz és Pribisalics hétfőn csatlakozik a csapathoz, míg Ilics romániai próbajátékon van, így ő még egy hetet késik.

– Tóth-Kovács Tamás továbbra is sérült, viszont itt van velünk már a kapus Kiri Mihály, valamint a Szegedből a fiatal védő, Varga Ferenc. Tesztelünk egy 1985-ös születésű hálóőrt, a szolnoki Oláh Ádámot, a továbbiakban pedig szeretnénk még újabb fiatalt kipróbálni Nyíregyházáról, a Vasasból és a Honvédból. Olyanokról van szó, akik a felnőtt csapat kereténél vannak, de nem igazán jutnak majd szóhoz – tervezett Török László.

A tréner még megjegyezte, hogy nagy örömére megint beállt a sorba a szentesi születésű tehetség, Kovács Norbert.

– Már harmadszor kezdi újra, de remélem ezúttal tényleg komolyan is veszi a munkát, mert számítok rá. Jó felépítésű támadóról van szó, aki ráadásul kapucentrikus is – jellemezte Kovácsot az edző.

A Szentes edzőmeccsprogramja, január 19., 14.30: Békéscsaba–Szentes, január 25.: még nincs ellenfél, január 27.: Kiskunfélegyháza–Szentes, január 29., 10.30: Szentes–Kecskemét, február 1.: Algyő–Szentes, február 3.: Makó–Szentes, február 5.: Szentes–HFC, február 8.: Szentes–Makó, február 10.: Szentes–Algyő, február 12., 10.30: Kecskemét–Szentes, február 15.: Csongrád–Szentes, február 17.: Szolnok–Szentes, február 19., 14: Szentes–Csongrád, február 22.: Szentes–Szeged, február 24.: HFC–Szentes, február 26., 10: Szeged–Szentes.