Egymilliárdos belga beruházás a tét
 Szentes is versenyben van

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-01-15 | Balázsi Irén

Szentes is azon települések között van, ahol egy belga élelmiszer-ipari cég egymilliárdos beruházást valósíthat meg. Napokon belül kiderül, hogy Gyulán, Békéscsabán vagy a Kurca-parti településen épül fel az új üzem.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A magyarországi települések közül több mint harmincat vizsgált meg egy belga cég az elmúlt hónapokban olyan szempontból, hol valósíthatná meg a zöldmezős beruházását. Lapunk értesülése szerint a letelepülni szándékozó külföldi élelmiszer-ipari üzem képviselői főként a kelet-magyarországi megyékben ismerkedtek a lehetőségekkel, s a harminc lehetséges helység közül mostanra három maradt versenyben. Az egyik gazdasági szaklap úgy tudja, a következő napokban dől el, hogy Békéscsabán, Gyulán vagy Szentesen valósul meg az egymilliárd forintos beruházás.

A belga húsfeldolgozó vállalkozás igazgatótanácsa azt már korábban elhatározta, hogy hazánkban épít fel egy húsfeldolgozó és pástétomgyártó üzemet. Saslikot is terveznek előállítani, továbbá belga receptek alapján különböző készételeket az európai uniós piacokra.
Lapunk megkeresésére Szirbik Imre szentesi polgármester elismerte: a külföldi cég képviselői valóban tájékozódtak Szentesen. Az ipari parkban ajánlott fel a város egy teljesen közművesített, kéthektáros területet a zöldmezős beruházásnak. Kezdetben 35-40 személyt alkalmaznának az üzemben, a későbbiekben pedig akár 200 dolgozót is foglalkoztatnának.

Szakképzett munkaerőből pedig van elegendő Szentesen, mivel a Bartha János Kertészeti Szakképző Iskolában sokan elsajátították az élelmiszer-feldolgozás mesterségét.