Idén nyithat a Tesco és a Lidl Szentesen

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-01-14 | Balázsi Irén

Felépül az idén a Tesco a csongrádi úti körforgalom közelében Szentesen. Nagy a valószínűsége annak, hogy a Lidl is megnyitja az áruházát a városban.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A Tesco építésének előkészítése a tervezett ütemben halad Szentesen. A csongrádi úti körforgalomtól mintegy 300 méterre, a városközpont felé épül majd az áruház. A tősgyökeres szentesiek úgy ismerik ezt a területet, mint a volt Termál Szövetkezet keltetőjét és baromfitelepét. Már egyeztették a közműveket az adott részen, amelynek alapterülete 8 ezer 200 négyzetméter, maga az eladótér pedig 5 ezer. A beruházás előkészítése annyira előrehaladott, hogy a Tesco leendő területét március elején kezdik kutatni a régészek egy megelőző feltárás keretében. Szirbik Imre polgármester elmondása szerint a terepet április közepére kell a muzeológusoknak átadniuk az építők számára. A Tesco illetékesei különben úgy tervezik, hogy a karácsonyi vásár idejére már megnyitják az üzletet a térség lakói előtt.

A szentesi polgármestert békéltető tárgyalás vezetésére kérte fel a Lidl és a szomszédos telek tulajdonosa. Mint arról beszámoltunk lapunkban, a multinacionális cég a fábiáni úti körforgalom közelében szándékozik letelepedni. Ám az építési engedélye mindeddig nem volt érvényes, mert fellebbezést nyújtott be ellene a szomszéd. A több hónapos huzavonára Szirbik szerint most sikerült – mint fogalmazott – elvi pontot tenni.

A vita lényege egyébként az volt, hogy a Lidl melletti telken benzinkutat kíván létesíteni egy társaság, szemben a Mol töltőállomásával. Egyébiránt a Tesco mellett is épül majd benzinkút. A Lidl és a szomszédos telek illetékesei abban nem tudtak megegyezni, hogy hol vezessen a közös kihajtó út. A békéltetés során abban maradtak, hogy az útnak a területet a benzinkutat működtetni kívánó társaság biztosítja majd. Az útépítés költségeit viszont közösen állja a két cég. S ha elkészül az út, a város működteti majd azt, mint közforgalmú önkormányzati utat. Amennyiben betartják a megállapodást az eddig pereskedő felek, akkor a nyáron a Lidl megnyithatja áruházát.