Folytatódik a skalpvadászat?
 Szeged Beton VE–Neptun, Legrand-Szentesi VK–FTC

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-01-14 | Szélpál László

Rövid, egy hónapos téli pihenőt követően szombaton az alapszakasz második körével folytatódik a férfi vízilabda OB I. A Csongrád megyei csapatok közül az ötödik helyen álló Szeged Beton a pont nélküli Neptunt, míg a hetedik Legrand-Szentes a negyedik FTC-t fogadja. Mindkét találkozó 18 órakor kezdődik.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Ősszel a Szeged egyik legjobbja volt Lehmann István Fotó: Karnok Csaba
Két hétig tartó szabadság után a Szeged Beton VE pólócsapata január 3-án kezdte meg a felkészülést a bajnokságra, valamint a LEN-kupa negyeddöntőjére. Időrendi sorrendben előbb az OB I kerül terítékre: holnap az újonc Neptun legyőzése vár Barátékra.

– Nem megbántva és lebecsülve a lelkes fővárosiakat, a tíznapos felkészülés nem elsősorban rájuk volt kihegyezve – jelentette ki Gyöngyösi András, a Beton vezetőedzője.

– Már a jövő szerdai, Savona elleni kupacsatára való hangolás állt a középpontban. A Fradival négyszer, míg a Vasassal kétszer kétkapuztunk. A hatnegyedes, edzésjellegű meccseken a fórokat – mind védekezésben, mind pedig támadásban – egymás után többször is elgyakoroltuk. Fizikálisan nagyjából rendben van a társaság, játékban viszont még tudunk hová fejlődni, a formaidőzítésnek az olaszok ellen kell csúcsra érnie. Hiába játszunk szombaton bajnokit, még pénteken is két edzést vezényelek a srácoknak. Ez senkinek sem jelenthet kifogást, elvárom tanítványaimtól, hogy úgy álljanak a meccshez, mintha már a Savona lenne az ellenfél.

Az őszi szezonnyitón a Szőnyi úton a Szeged 12–2-re nyert, de abban a győzelemben nem volt köszönet. Azon a találkozón szenvedett ínszalagszakadást Tóth László...

– Sokáig kellemetlenül érintett bennünket centerünk elvesztése – folytatta a tréner. – A sérüléseket tekintve eleve az egész őszünk balszerencsés volt. Most szerencsére csak Éles Vili válla fáj, ki is hagyja a holnapi mérkőzést, de bízom benne, Imperiában ő is ott lehet Kásás Tamásék ellen a vízben.

A Legrand-Szentesi VK a Szeged legyőzésével búcsúztatta az elmúlt évet. Most újabb bravúrra készülnek Berki Andrásék.

– A sok úszástól, kondizástól kicsit fásultak a fiúk, nincsenek még csúcsformában, de gondolom, ez a Fradira is igaz – nyilatkozta Vidumanszky László edző. – Háromesélyesnek ítélem a találkozót, kis szerencsével, na meg persze fanatikus szurkolótáborunk hathatós segítségével a zöld-fehérek skalpját is megszerezhetjük. Tíz pontunk van, ehhez szeretnénk még újabb nyolcat-tizet gyűjteni, azzal már biztos, hogy a nyolc közé kerülünk.

Akárcsak a Szegednél, a Szentesnél is akad sajnos egy maródi: Torday Árpád nem épült fel teljesen vállsérüléséből, erre még néhány hetet várni kell.