Bővül a szerelőcsarnok
 Több száz milliós beruházást tervez a MÁV Szentesen

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-01-13 | Blahó Gabriella

A MÁV stratégiai döntést hozott: több száz milliós beruházás keretében bővíti a szentesi szerelőcsarnokot. A műhely a jelenleginél jóval nagyobb lesz, itt javítják majd az Uzsgyi motorvonatokat is.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A vasúti járművek javításában nagy szakmai hagyományokkal rendelkezik a szentesi gépészeti főnökség – talán ennek köszönhető, hogy az orosz motorvonatok prototípusainak állandó tartózkodási helye a szentesi vasútállomás. A MÁV döntésének értelmében az államadósság fejében kapott, Uzsgyi néven ismertté vált orosz motorvonatok mindegyike idővel Szentesről indul a forgalomba: a jelenleg Budapest és Esztergom között közlekedő öt motorvonat honállomása is a dél-alföldi város lesz.

A gépészeti főnökség szerelőcsarnokában jelenleg a szervizelés szempontjából nem igazán férnek el a kettős motorvonatok, ezért a vasút úgy döntött, bővíti a gépészeti főnökséget – tudtuk meg Kaposvári Pétertől, a MÁV területi igazgatójától. A tervek szerint ebben az esztendőben elkezdődik a korszerű, könnyűszerkezetes javítócsarnok építése, melyben üzemelni fog az ikervonatok emelésére szolgáló szerkezet, az eddigi tizenöt tonnás úgynevezett bakdarut pedig építészeti okok miatt áthelyezik.

A beruházás része a két esztendeje folyó programnak, mely a gépészeti főnökség korszerűsítését célozza annak érdekében, hogy minden technikai feltétel adott legyen a máshol eddig ki nem próbált Uzsgyik szervizelésére.