Hamis ötezrest adott az automata?
 Szentesi olvasónkat a postán érte a hideg zuhany

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-01-11 |

Automatából kivett ötezer forintos címlettel akart csekket befizetni a szentesi postán Bubori Antal, amikor kiderült: valószínűleg hamis a bankjegy. A hivatalban bevont pénzt a nemzeti bankban vizsgálják meg.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Bubori Antalnak kellemetlen volt a kaland Fotó: Blahó Gabriella
Tegnap délelőtt negyed tízkor a szentesi vasútállomás épületében lévő automatánál vett fel kilencvenezer forintot Bubori Antal, majd a postára ment, hogy csekket fizessen be. Összesen huszonháromezer forintot akart odaadni a postáskisasszonynak, amikor az egyik bankjegyről kiderült: valószínűleg hamis.

Buborinak kellemetlen perceket szerzett az incidens – a bankjegyet a postán elvették tőle, és jegyzőkönyv készült az esetről. Ezután a számlavezető pénzintézeténél, a Kereskedelmi és Hitelbank Rt. szentesi fiókjában ellenőriztette valamennyi nála lévő ötezrest, amelyek valódinak bizonyultak. A férfi ezután felkereste szerkesztőségünket, hogy elmesélje a történteket, és úgy nyilatkozott: nem sok reményt lát arra, hogy visszakapja a pénzét. Mint mondta, az ötezres pontosan úgy nézett ki, mint a többi, tapintása, mérete nem különbözött. Úgy tudja, hogy talán a vízjel hiányzik róla.

Az automatákat bankjegyekkel feltöltő vállalkozás, a Group 4 Kft. munkatársa, Antóni Sándor elmondta lapunknak: a jelzést továbbítja a budapesti központnak – a kft. a fővárosból kapott pénzeket helyezi el a kiadó automatákban. Hozzátette: hosszú évek óta végzi ezt a munkát, de hasonló eset a praxisában még nem fordult elő.

A gyanús címletet a posta elküldi a Magyar Nemzeti Bank úgynevezett e-missziós főosztályának – mondta el lapunknak Verók István, a szentesi postahivatal vezetője. A jogszabályok értelmében az ilyen pénzeket a posta sem adhatja vissza ügyfeleinek. Szakértői vélemény mondja majd ki, hogy a bankjegy valóban hamis-e. Amennyiben az, nyilvánvalóan rendőrségi eljárás indul az ügyben.