Az első út Szegedre vezet
 Nyugdíjbiztosítási átszervezések a megyében

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-01-07 | Balázsi Irén

Csongrád megyében is átszervezték a nyugdíjbiztosítási igazgatóságot. A szentesi és a vásárhelyi kirendeltség kihelyezett osztályként működik.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Kihelyezett osztály működik Szentesen is Fotó: Tésik Attila
Átszervezték az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságot – januártól az új működési rend szerint fogadják az ügyfeleket térségünkben is. A Csongrád Megyei Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság vezetője, Dudás Józsefné lapunknak azt nyilatkozta: a szervezeti változáshoz tartozik, hogy Vásárhelyen és Szentesen megszüntették a kirendeltséget. Ezeket azonban nem zárták be, hanem az igazgatóság nyugellátási főosztályának kihelyezett osztályaiként működnek. Kérdésünkre, miszerint az átszervezés következtében kényszerültek-e megválni munkatársaktól, azt válaszolta az igazgatónő: a megyében kilenccel csökkent a dolgozóik száma. Dudás Józsefné szerint azonban az ügyfelek ezt nem fogják megérezni.

A szentesi és a vásárhelyi egységüknél ugyanis érdemi tájékoztatást kaphatnak az érdeklődők mindegyik szakterülettel kapcsolatos kérdésükre. Az ügyfelektől a kihelyezett osztályokon átveszik a beadványokat, ám azok elbírálása nem feltétlenül ott történik. Dudás Józsefné azt is elmondta: a szolgálati időről szóló megállapodás megkötése érdekében a megyei nyugdíjbiztosítási igazgatóságot kell felkeresniük azoknak, akik nyugállományba vonulnak. De ezért csak egyszer kell Szegedre utazniuk az ügyfeleknek, mert mindenki egy alkalommal éri el a nyugdíjkorhatárt.

A Szentesre kihelyezett osztály illetékességi területe nem változott, míg Vásárhelyen és Szegeden átszervezés történt. Mostantól a megyeszékhelyhez tartozik Ambrózfalva, Csanádpalota, Csanádalberti, Királyhegyes, Kövegy, Nagyér és Pitvaros lakóinak nyugdíj ügyintézése is, míg Vásárhelyen várják a helybelieken kívül a mindszentieket, földeákiakat, marosleleieket, mártélyiakat, székkutasiakat és óföldeákiakat.