Vidumanszky elégedett
 A Fradi ellen kezdi a tavaszt a Legrand-Szentesi VK

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-01-04 | Szélpál László

A Legrand-Szentesi VK OB I-es férfi vízilabdacsapata a 7. helyen zárta az őszt. Bár a Kurca-partiak negatívok (5 győzelem és 6 vereség) az utolsó mérkőzés sokáig emlékezetes marad Vidumanszky László edző tanítványainak és szimpatizánsainak. A megyei riválist a Szeged Beton VE-t győzték le 7–5-re. A célkitűzés a bravúr dacára sem változott, a Szentesnek stabil középcsapattá kell válnia.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Vidumanszky László edző elégedett csapata őszi teljesítményével Fotó: Vidovics Ferenc
A Legrand-Szentesi VK már tegnap 19 órakor megkezdte a felkészülést a vízilabda OB I „tavaszi" folytatására. Előtte tekintsük át – Vidumanszky László edző segítségével – milyen ősze volt Berkiéknek. Az első „félidő" 11 fordulójában nem alkudtak a Kurca-partiak, vagyis az 5 győzelem mellett 6 vereséget jegyezhettünk fel, döntetlent nem értek el. A 87–101-es gólkülönbség, a megszerzett 10 pont a 7. helyre kalibrálta a gárdát.

Bravúr a Beton ellen

– Összességében elégedett vagyok a fiúk teljesítményével, az elért pontszámmal – mondta Vidumanszky László –, bár eggyel lehetett volna több, a Szolnok ellen legalább a döntetlent megérdemeltük volna. Annak viszont örülök, hogy az utolsó fordulóban legyőztük a nemzetközi szinten is egyre jobb eredményeket elérő Szegedet. Tudtuk, hogy kemény, parázs meccs lesz, de az ilyen összecsapások jót tesznek a sportágnak – a karácsonyi hangulatot mi dolgoztuk fel jobban, ránk hatott kevésbé. Az ilyen bravúr a folytatásban is sokat segíthet, motiválja a játékosokat.
Ünnepek alatt is póló

Vidumanszky László az ünnepek alatt sem szakad el sportágától, a vízilabdától. Bár igyekezett minél több időt szeretteivel tölteni, évközben sokat van távol. De a kassai medencét sem kerülhette el, hiszen a világbajnoki selejtezőre készülő szlovák válogatott a magyar B keretet látta vendégül, s játszott négy edzőmeccset – a házigazdáknak nem sok babér termett, mindet Kemény Dénes fiai nyerték meg.

– Természetesen lementem az uszodába, hiszen a szlovák keretben több egykori tanítványom is szerepelt, találkoztam a szegedi Komlósi Péterrel és beszélgettem Kemény Dénessel is. Így volt teljes az ünnep, a 2004-es esztendő vége.  


Húzták a szekeret

A szakember azt is elárulta, hogy Beton elleni derbin kívül az OSC ellen vívott fővárosi mérkőzésen mutatott teljesítménnyel és eredménnyel volt elégedett. Akadtak gyengébb produkciói is a szentesieknek, de a kötelezőket hozták és olykor még a nagyobb tudású csapattal szemben is helytálltak, nem adták olcsón a pontokat. Az eredmények alapján realitás, hogy a Legrand – javítva 2003/04-es 9. helyén – az alapszakaszt a nyolc között zárja és részt vehessen az 5–8. helyért folyó rájátszásban.

– A pihenő jól jött a fiúknak, regenerálódhattak fizikálisan és szellemileg, bár többeknek a keretből még a Komjádi-kupán is bizonyítaniuk, játszaniuk kellett. Azt hiszem, nem bánták meg... Hogy kikkel voltam megelégedve, s kik okoztak csalódást? Csapatban gondolkozom! Mindenkinek akadtak jobb és rosszabb találkozói, ez természetes; az elért eredményekben mindenkinek benne van a munkája.

Egymásért küzdöttek, hajtottak a srácok, együtt húzták a szekeret. Persze akad még bőven javítanivaló, és a hibák általában a szoros, kiélezett, nehéz meccseken jönnek ki, bosszulják meg magukat.

Várják a szurkolókat

A pontvadászat január 15-én a Ferencváros vendégjátékával folytatódik Szebeniéknek. Már erre a találkozóra (is) gondolva fogalmazta meg kérését a tréner: – Szentesen nagyon szeretik ezt a sportágat, éppen ezért szívesen vennék ha még többen látogatnának ki az uszodába a mérkőzésekre. A buzdítás, a jó hangulat is pozitívan hat a játékosokra, motiválja őket. Így lehet közös a siker.