Egymilliárdos beruházás Dél-Alföldön

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-01-03 |

A flandriai Vanreusel Snacks húsfeldolgozót és pástétomgyártó üzemet épít közel egymilliárd forintból. A beruházás befogadásáért még három város verseng. A belga snack-piacot uraló cég igazgatótanácsa január 15-én dönti el, hogy Gyulán, Békéscsabán vagy Szentesen építse fel a gyárat.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A belga snack-piacot uraló cég igazgatótanácsa január 15-én dönti el, hogy Gyulán, Békéscsabán vagy Szentesen építse fel a gyárat. A beruházásra még 2004 első felében szemelték ki Magyarországot, és harminc lehetséges helyszín közül csökkentették az esélyesek számát nyolcra, majd háromra.

A Vanreusel a döntésnél nem csak a települések által adott kedvezményeket és az infrastruktúrát veszi figyelembe, hanem azt is, hogy milyen létszámú szakképzett munkaerő áll rendelkezésre, írja a lap. A zöldmezős beruházásként felépülő gyárban belga receptek alapján készülő pástétomokat, saslikot és különböző konyhakész termékeket készül gyártani a cég az uniós piacokra.

Gyulán a város két hektáros ipari parkja adhatna helyet az üzemnek, ahol előbb a húsfeldolgozó, majd a pástétomgyár épülne fel. Mint a város polgármestere a lapnak elmondta, úgy tudja, a gyárban egy szolgálati lakást is kialakítanának, mivel az üzemet a belga tulajdonos egyik fia irányítaná. A beruházás kezdetben száz, később, a termelés felfutásával kétszáz embernek adhat majd munkát a kiválasztott városban.
Forrás: Ma.hu


Továbbá:
Holttest a sziksóstói csatornában
Meghosszabbították Kulcsár Attila házi őrizetét
89 éves férfi a rablógyilkosság áldozata
83 éves asszonyt erőszakoltak meg Újév napján
Nagymamájához indult, de nem ért oda