Félelemben dolgoznak

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-12-31 |

Ötszázezer forintra emelték a szegedi bolti sorozatrabló fejére korábban kitűzött 100 ezer forintos vérdíjat. Az áldozatok szerint a fantomkép nem hasonlít a tettesre. A rendőrség rablás esetére szóló „használati utasításokat" helyezett el az egyszemélyes élelmiszerboltokban.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Angéla 19 órával a támadás után ismét munkába állt. A lány nem tagadja, nagyon fél Fotó: Frank Yvette
A szerda esti, Szilléri sugárúti élelmiszerüzlet kirablása után nem sokkal valószínűleg egy Molnár utcai élelmiszerboltot is ki akart fosztani a szegedi sorozatrabló. A fiatal, húsz év körüli tettest határozottan felismerték a bolt alkalmazottjai.

– Biztos, hogy ő volt! Hat óra után nem sokkal lépett be az üzletbe. Nem egyedül, hanem egy hasonló korú sráccal. A személyleírás tökéletesen illik rá. Elképzelhető, hogy azért nem támadtak meg bennünket, mert mi is ketten voltunk – elevenítette fel a történteket tegnap délután a bolt egyik alkalmazottja. A fiatal lány elmondta, hogy aznap este egy férfieladóval volt az üzletben. Az a férfi, aki hétfőn, kedden és szerdán is kirabolt egy-egy üzletet, hozzájuk is fekete ruhában, fejére húzott kapucnival lépett be. Zavartan viselkedtek, „nem úgy, ahogy általában a vásárolni szándékozók szoktak" – tette hozzá a lány.

A tettest – vagy egy hozzá kísértetiesen hasonló férfit – már kedd este is látták a környéken. Legalábbis ezt állította egy másik élelmiszerüzlet
Már félmillió a vérdíj

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Lukács János tábornok a korábban kitűzött nyomravezetői díjat 100 ezer forintról 500 ezer forintra emelte. A rendőrség továbbra is kéri, hogy akinek a bűncselekményről, annak körülményeiről, vagy a tettes kilétéről bármit tud, jelentkezzen személyesen a Szegedi Rendőrkapitányságon (Párizsi krt. 16–22.), vagy hívja a 107-es, 112-es, illetve a telefontanú 06/80/555-111-es hívószámát. A nyomravezető kilétét a rendőrség bizalmasan kezeli. 
tulajdonosa.

A szerda este kirabolt Szilléri sugárúti bolt alkalmazottja tegnap már újra munkába állt. Angéla elmondta, a rendőrségen a bűnügyi nyilvántartóban ő sem ismerte fel a támadót. Egyébként Angéla, és az előző napon, kedd este kirabolt Debreceni utcai élelmiszerbolt alkalmazottja, Szandra szerint a rendőrség által készített fantomkép nem jó. Azon egy 25-30 év körüli férfi látható, míg a rájuk fegyvert szegező rabló jóval fiatalabb, alig húsz éves.

A rendőrség az elmúlt két napon felhívással együtt fantomképeket „szórt" szét az egyszemélyes szegedi boltokban. A felhívás hét pontból áll, és a „Szükséges teendők rablás esetén" címmel többek között azt tanácsolja, hogy támadás esetén az eladó ne essen pánikba, kövesse az utasításokat, legyen éber. Figyelje meg, hogy a rabló mit érint meg, majd azt is, merre és mivel menekül.

A boltosokat ez egyáltalán nem nyugtatta meg, sőt! Szeged számos pontján, elsősorban a lakótelepi élelmiszerüzletekben az eladók nem titkolták, félnek.

A zsákmány 240 ezer forint

Ezen a héten, lapzártánkig, a fiatal, húsz év körüli fegyveres rabló három egymást követő nap három, egymáshoz viszonylag közeli boltot támadott meg. Hétfőn a Kereszttöltés utcai üzletből 160, kedden a Debreceni utcai boltból 10, szerdán a Szilléri sugárúti élelmiszerboltból 70, összesen 240 ezer forintot zsákmányolt. Ha kézre kerül, akár több mint tíz évet is a rács mögött kell töltenie.