Folytatódik a maratoni per
 Szentes letette a húszmilliót a Petőfi Szállóért

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-12-29 | Balázsi Irén

Megfellebbezték a megyei bíróság ítéletét a Petőfi Szálló tulajdonjogi ügyében az ellenérdekelt felek, így hét év pereskedés után sem lett az épület a szentesi önkormányzaté.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az önkormányzat már letétbe helyezte a patinás szálloda árát Fotó: Tésik Attila
Első fokon a szentesi önkormányzatnak ítélte pár hete a megyei bíróság a Petőfi Szálló tulajdonjogát. Mint arról többször beszámoltunk lapunkban, azért folyik a pereskedés már hetedik éve, mert a fővárosi FIK Rt. eladta az ingatlant a Budalakk nevű konzorciumnak. A szentesi helyhatóságot pedig megillette volna az elővásárlási jog: ezt a maratoni procedúra során 1997 óta eddig négyszer mondta ki az elsőfokú igazságszolgáltatási tanács.

A Szegeden meghozott legutóbbi döntés sem emelkedett jogerőre. Szirbik Imre polgármester tájékoztatása szerint a város számára kedvező ítélet ellen már megint kifogást nyújtottak be a fővárosi társaságok. A város pedig már letétbe helyezte a Petőfi Szálló vételárát, a húszmillió forintot és az összegnek az áfáját, hiszen az 1990-es években ennyiért kelt el a patinás épület. A fellebbezést követően azonban a Szegedi Ítélőtábla elé kerül az ügy, s ott hozzák majd meg a másodfokú ítéletet. A jogerős döntést 2005 tavaszára várják a város vezetői.