Bírság vár az Oázisra Szentesen
 El kell bontani, amit eddig építettek

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-12-28 |

Szeretnék megvásárolni az önkormányzattól a szentesi kertvárosi söröző tulajdonosai az általuk engedély nélkül beépített területet. Ennek elvileg nincs akadálya, a bírságot azonban csak akkor kerülhetik el, ha lebontják, amit építettek. A kft. szilveszterre már mulatságot tervezett a téliesített kerthelyiségbe.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Mint arról nemrég beszámoltunk, a szentesi Köztársaság úton lévő Oázis söröző téliesíti a teraszát, az engedély körül azonban nem volt minden rendben, s ez beszédtéma volt a városban. Lajos István, a polgármesteri hivatal műszaki osztályának munkatársa úgy nyilatkozott, az előző tulajdonosnak csupán az önkormányzati területen lévő terasz üzemeltetésére volt ideiglenes engedélye.
Az új tulajdonosok azonban – mint képviselőjük, Bölcskei Norbert lapunknak elmondta – abban a hiszemben fogtak a téliesítésbe, hogy az engedélyezési eljárás folyamatban van.

Azóta kiderült, hogy rosszul tudták, s a jogszabályok fényében rendezni kell a viszonyokat.
A kft. most szeretné megvásárolni a 25-30 négyzetméteres területet az önkormányzattól, ez iránti igényüket be is adták a vagyongazdálkodási csoporthoz.

Az értékesítést bizottsági és testületi döntés előzi meg – emlékeztetett Lajos István. Az engedély nélküli építkezés miatt azonban eladás esetén is bírságot szab ki a hivatal. A büntetést csak úgy kerülhetik el az új tulajdonosok, ha lebontják, amit eddig építettek.

A kft. korábban úgy tervezte, az év végére elkészülnek a munkákkal, s az új esztendőt már a téliesített kerthelyiségben köszönthetik.