Az év csapata: Szentesi VK

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-12-24 |

Akárcsak az elmúlt esztendőkben, az ideiben sem kellett sokat gondolkodunk, hogy melyik csapatnak ítéljük oda a Délvilágban az Év csapata díjat. Nem kellett sokat törnünk a fejünket, egyértelmű volt a Szentesi VK női vízilabdacsapatának elsősége.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A Kurca-partiak a 2003/2004- es évad alapszakaszát még a Dunaújváros és a Vasas mögött a harmadik helyen zárták, de a rájátszásban sokáig emlékezetes, nagy csatában, ötmérkőzéses párharcban jobbnak bizonyultak az angyalföldieknél. A fináléban nem volt sok esély a négy éve veretlen Dunaújváros ellen, de a remek helytállásért – akárcsak a Magyar Kupában szerzett bronzéremért, valamint a LEN-kupában történő vitézkedésért – mindenképpen dicséretet érdemelnek azok a szentesiek, akiknek a szakmai munkáját a nyárig Pengő László edző irányította.

Azóta történt némi változás a klub életében. A tréneri feladatot immáron a pályája elején tartó Kozák László tölti be, a játékoskeret Kisteleki Dóra (tagja volt az athéni olimpián hatodik helyen végzett nemzeti gárdának) és Sipos Edit leigazolásával sokat erősödött, ellenben sajnos nincs már névadó szponzora a gárdának... Emiatt nem tudott elindulni az együttes a LEN-kupában. Az új elnökségnek a 2005-ös esztendőben az lesz az egyik legnagyobb feladata, hogy tőkeerős támogatót találjon a sokra hívatott társaság mellé. Mert pénz nélkül is elérhető az újbóli bajnoki ezüstérem (ha ez nem sikerülne, valljuk meg, az mindenkiben csalódást váltana ki), de annak érdekében, hogy Szremkó Krisztináék (ő is vízbe szállt a görög fővárosban rendezett ötkarikás játékokon) esetleg aranyos álmokat szövögessenek, nemcsak játéktudásban, az anyagiak terén is fel kell venni a versenyt a legnagyobb riválisokkal.

A csapatért szorítok méltán reménykedhetnek a gárda további fejlődésében, erre ugyanis garancia a saját nevelésű fiatalok egyre acélosabb teljesítménye.