Somogyi Balázs

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-12-24 |

Még csak 19 éves a kétméteres szentesi pólós, mégis már számos siker gazdája. Tehetségére hamar felfigyeltek a szakemberek, öt éve elképzelhetetlen nélküle a korosztályos válogatott.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
2000-ben érte el pályafutásának eddigi legnagyobb sikerét: a Németországi Hagenben rendezett ifjúsági Európa-bajnokságon aranyérem került a nyakába, majd két évvel később az isztambuli ifi Eb-n a második helyezett nemzeti gárdának volt oszlopos tagja.

Már akkoriban a válogatott meghatározó játékosának számított, ez a megállapítás különösen igaznak bizonyult az idén nyáron Máltán lebonyolított junior Európa-bajnokság alatt. Azonban hiába játszott kiemelkedően Balázs, hiába szórta a gólokat, a csapat „csak" a harmadik helyen fejezte be a kontinensviadalt. Nem titkolta, csalódott, mert ő az aranyéremért utazott a festői szépségű szigetre.

Nagyon nagy eredménynek tartja, hogy a napokban klubcsapatával megnyerte a 21 éven aluliaknak kiírt Komjádi-kupát. Az OB I-ben szereplő Legrand-Szentesi VK-val vegyes évet zárt: a 2003/2004-es évadban elért kilencedik helyre nem túl büszke, viszont a mostani hetedik hely nemcsak a Kurca-parti szurkolókat, őt is bizakodással tölti el.