Egymillió forint Józsi bácsinak
 Országos nyereményakció nyertese a szentesi férfi

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-12-23 | Blahó Gabriella

Több százezer szelvény közül húzták ki egy országos nyereményjátékon a szentesi Szabó Józsefét, aki az egymillió forintos fődíjat vehetett át.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Szabó József most már felújíthatja otthonát Fotó: Tésik Attila
A Coop és a Henkell országos nyereményakcióján nem kevesen pályáztak. Az ilyen lehetőségek vonzóak az idős emberek számára, akik nehéz anyagi körülmények között élnek, véli a szentesi Szabó József. Az idős férfi egy percig sem hitt a sikerben, de azért beküldte a szelvényt. A játékban részt vevő termék megvásárlását igazoló blokk szerencsét hozott a számára, a győztes nevével ellátott borítékot kézzel húzták ki valahol Budapesten egy hatalmas dobozból – Józsi bácsi csak annyit tud, hogy egyszer csörgött a telefon, és ő majdnem hanyatt esett a meglepetéstől. Először el sem akarta hinni, hogy egymillió forint üti a markát.

Mint mondja, havi hetvenezer a nyugdíja, szavai szerint ebből udvarolni nem nagyon lehet. Harminc éve él a Brusznyai sétányon egy panelben, azóta nemigen futotta alapos felújításra, rossz a gáztűzhelye is. Most viszont lehetősége nyílik arra, hogy újjávarázsolja otthonát. A hetvenes éveiben járó férfi gondol a lányára és az unokájára, szép ajándékot tervez. Mint mondja, keveset van otthon, inkább sétál a városban, annyi az intéznivaló, hogy nem nagyon marad ideje üldögélni. Szívesen barkácsol, szerszámkészletet is szeretne venni az egymillióból, ami neki bizony nagyon sok pénz.

Az első fizetése százötven forint volt Józsi bácsinak, ami akkor jelentős összegnek számított, de sem a mezőgazdaságban, sem a vasútnál nem gazdagodott meg. Ez a karácsony viszont emlékezetes marad a számára.