EKG-készülék a gyermekosztálynak
 Orvosi műszert adományozott a bank Szentesre

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-12-23 | Blahó Gabriella

A túlsúlyos, magas vérnyomású gyermekek vizsgálatára használják a szentesi kórház gyermekosztályán a Raiffeisen Bank tegnapi adományát. A készülékre már régóta vártak az osztály orvosai, hiszen a kis betegek között egyre többen küzdenek szívritmusproblémákkal.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A jóléti államok polgáraira jellemző túlsúly a szentesi kórház legfiatalabb betegeit is érinti – mondja dr. Tóth Edit. A főorvosnő szerint ez nem meglepő, hiszen a kövérség világjelenség, mely alól a gyermekek sem kivételek. Sokuknak emiatt magas a vérnyomása, jelentős azok száma, akik szívritmusproblémákkal küzdenek. A kis betegek egészségi állapotának vizsgálatát e szempontból könnyíti meg az új EKG-készülék, melyet a Raiffeisen Bank képviseletében Sipos Attila, a szentesi fiók vezetője adott át tegnap a gyermekosztálynak. A pénzintézet karácsony előtt összesen húszmillió forint értékű orvosi műszert adományoz az ország huszonhat kórházában.

A készüléket a szentesi gyermekosztályon naponta használják majd, szerepel is azon a hosszú listán, mely rögzíti, milyen műszerekre volna még szüksége az intézménynek. A bank képviselői kérték a felsorolást a kórház vezetésétől, végül az EKG-készülék mellett döntöttek. A karácsonyt megelőző napokban alig néhány kis beteg tartózkodott az osztályon. A főorvosnő hangsúlyozta, hogy akinek egészsége engedi, az ünnepet otthon töltheti. Azoknak, akiknél az orvosi felügyeletre szükség van, szentestén, az ajándékozás után kell visszajönniük a kórházba.