A Kurca partjára került a Komjádi-kupa

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-12-20 |

Két vidéki csapat került a legjobb 21 éven aluli vízilabdázók számára kiírt utánpótlás Komjádi-kupa idei fináléjába. Az elődöntőben az Eger a BVSC-t (8–7), a Legrand-Szentes pedig a Vasast (10–7) verte.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A döntőt tegnap Budapesten, a Kőér utcai uszodában rendezték. Az igen fordulatos meccsen az első két negyedet kapott gól nélkül úszta meg – az Eger. A félidőben ugyanis a hevesiek 3–0-ra vezettek. Aztán jött a szentesi válasz: az újabb kétszer hét perc alatt hét találat és a fordítás következett. Így végül a Legrand-Szentesi VK 7–3-ra (0–2, 0–1, 5–0, 2–0) nyerte meg története során másodszor a Komjádi-kupát.

Az előző siker még a nyolcvanas évek végén volt, amikor a ma már a Szeged Betonban pólózó Tóth László és korosztálya bizonyult a legjobbnak a fiatalok hazai sorozatán.

A Vidumanszky László, dr. Tóth Gyula edzőpáros joggal volt boldog a nagy siker után: – A döntő mérkőzés elejét kissé elügyetlenkedték a srácok, ami elsősorban a megilletődöttségükből fakadt. Aztán sikerült őket megnyugtatnunk, s ettől kezdve már tudásuknak megfelelően játszottak, s szinte leradírozták ellenfelüket.

Végeredmény:

Legrand-Szentes–Eger 7–3 (0–2, 0–1, 5–0, 2–0)
A szentesi gólszerzők: Juhász 2, Szabó N. 2, Somogyi, Vígh, Németh D.