Amerikai tőke megy Szentesre?

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-12-18 | Balázsi Irén

A szentesi önkormányzat tegnapi ülésén úgy döntött, egy amerikai befektető ajánlatának alapos mérlegelése miatt a jövő szerdán rendkívüli ülést tartanak a városházán.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A hagyományoknak megfelelően hirdették ki a szentesi képviselő-testület tegnap megtartott idei utolsó rendes ülésén a kirakatverseny eredményét. Eddig az önkormányzat illetékeseiből alakult alkalmi bizottság értékelte az ünnepi dekorációt, most viszont a lakosság szavazhatott a főtéren felállított hóember hasán lévő postaládába bedobott voksával. Igaz, vandálok megrongálták a hóembert, de ez nem vette el a szentesiek kedvét. Csányiné Bakró-Nagy Vera aljegyző elmondta: a karácsonyi kirakatverseny soha nem aratott még ekkora közönségsikert.

A hóember „pocakjában" összegyűlt közel 3 ezer szavazatot számolhattak meg. A kiírásnak megfelelően a voksolók között vásárlási utalványt sorsoltak ki. A szerencse Maszlag Adriennek, Fekete N. Katalinnak és Tóth Jánosnak kedvezett. A legszebb kirakatért járó jutalmat a Hansa Számítástechnikai Kft. üzletvezetője, Kaszanyi Zoltán vette át Szirbik Imre polgármestertől.

A város vezetője jelentette be, hogy megalakult a közelmúltban Imre Ernő nyugalmazott református esperes kezdeményezésére Szentes díszpolgárainak a társasága. A nagy tudású és tapasztalatú személyiségek azért hozták létre a szervezetüket, mert ötleteikkel szeretnék segíteni a város fejlődését.

A napirendek tárgyalása előtt a polgári frakció nevében nehezményezte Karikó-Tóth Tibor, hogy miért az ülés napján raknak le az asztalukra fontos előterjesztéseket. Így nincs idejük felkészülni a felelősségteljes döntés meghozatalára. A polgármester éppen az alapos felkészülés érdekében hívott össze rendkívüli ülést december 22-ére. Mint elhangzott: vagy hat éve elkészült egy projekt a ligeti volt úttörőház hasznosítására. Most jelentkezett egy amerikai befektető, aki fantáziát látna az épületben. Arról kell döntenie a testületnek a jövő héten, hogy milyen feltételekkel tárgyaljon a város vezetője a tőkés csoporttal.

Határozni kell arról is, hogy igénybe veszi-e a város az egyik bank kedvezményes kamatozású, mintegy 550 millió forintos hitelajánlatát. A Fidesz frakcióvezetője, Halmai László azt mondta ennek kapcsán: a rendkívüli ülést nem közvetíti az önkormányzati rádió, ezért ne a nyilvánosság kizárásával döntsenek ilyen nagy összegről.