Átmeneti építési helyzetben

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-12-13 | Blahó Gabriella

Nyár végén vette meg az új tulajdonos a régitől a szentesi Oázis sörözőt, s azonnal építésbe fogott. Az önkormányzati területen álló előteraszt várhatóan szilveszterre téliesítik, közben születik meg az önkormányzat műszaki osztályán az ehhez szükséges engedély.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Híre ment a Kertvárosban, hogy engedély nélkül építkezik a söröző. Az Oázis söröző előteraszán nyáron fogadták eddig a vendégeket, az új tulajdonos ezekben a napokban téliesíti azt. A terasz területe önkormányzati tulajdonban van, az építéshez a hivatal még nem járult hozzá. A városháza műszaki osztályának vezetője, Czirok Jánosné közölte, zajlik az úgynevezett fennmaradási engedélyezési eljárás.

Ez azt jelenti, hogy építkezés közben születhet meg az engedély. A sörözőt néhány hónapja vásárolta meg egy korlátolt felelősségű társaság, melynek egyik tagja, Bölcskei Norbert elmondta lapunknak: a hely téliesítésére az előző tulajdonosnak volt úgynevezett fennmaradási engedélye, a folyamatot még ő indította el, ám a tulajdonosváltás idejére még nem fejeződött be az eljárás. A kft. építésbe fogott, mert szeretnék, ha az év fordulóján már baráti társaság köszönthetné a következő esztendőt az Oázisban. A kerthelyiségből tehát terem lesz, az ablakok nyáron kivehetők és csapóajtó is lesz. Most viszont a hűvös időre készülnek, az építmény a szél és a hideg ellen védi majd a vendégeket, divatos megoldásként sötét fából készül a fal. Az új tulajdonos úgy nyilatkozott, igyekszik együttműködni az építési hatósággal minden tekintetben, annak érdekében, hogy minél hamarabb véget érjen az átmeneti helyzet.