Milliárdosok Csongrád megyéből
 Varga Mihály a 25., Magyar József a 86.

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-12-13 | Sz. C. Sz.

A Manager Magazin kiadványának száz leggazdagabb magyar embere között két Csongrád megyei gazdasági vezető, üzletember neve szerepel. Varga Mihály, a szegedi székhelyű KÉSZ Kft. tulajdonosa a 25., Magyar József, a szentesi Hungerit Rt. vezérigazgatója pedig a 86. helyet foglalja el a listán. Az előkelő 4. helyen áll az Arago-birodalom első embere, Leisztinger Tamás, akinek 37 milliárd forintra becsülik a vagyonát.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Leisztinger Tamás
A magyar milliárdosok listáját, a TOP 100-at a Magyar Hírlap jelentette meg először 2002-ben. A leggazdagabb magyarokról szóló kiadvány óriási vihart kavart, többen beperelték a kiadót. 2002-ben Csongrád megyéből Magyar József és Varga Mihály mellett felkerült a toplistára az azóta már elhunyt szegedi sztárügyvéd, Bába István, a szintén szegedi üzletember, Csonka Gábor, valamint a Pick Szeged Rt. időközben távozott vezérigazgatója, Bihari Vilmos is. A Magyar Hírlap tavalyi „milliárdos" kiadványában már csak Magyar József és Varga Mihály szerepelt Csongrád megyéből a listán.

Idén a Manager Magazin mellékleteként látott napvilágot a „milliárdos" ranglista, melynek első helyén – holtversenyben – Széles Gábor és Demján Sándor áll, akiknek 50-50 milliárd forintra becsülték a vagyonát. A harmadik helyet Várszegi Gábor Fotex-vezér, a negyediket pedig 37 milliárd forintos becsült vagyonával a Szegedhez is kötődő Leisztinger Tamás, az Arago-birodalom első embere
Varga Mihály
foglalja el.

A kiadvány szerkesztői az előszóban leírják, hogy a magazin százas listáján csakis tiszta vagyonokat és vagyonosokat soroltak fel. Majd így folytatják: „A vagyonok természetesen az esetek többségében nem készpénzt, s nem is azonnal készpénzzé tehető értékpapírt, ékszert vagy műkincset takarnak. Többnyire üzletrészben, áruban, piaci részesedésben, esetleg részvényvásárlási opcióban testesülnek meg – értékük „forint-fillérre" való meghatározása ezért nehéz. Az esetek nagy részében zsinórmértékként a gyár, üzem, vállalkozás saját tőkéjét tekintettük, s ebből számítottuk ki az értéket."

Magyar József
Csongrád megyéből a tavalyi rangsorhoz hasonlóan idén is csak ketten szerepelnek a toplistán. Varga Mihály, a KÉSZ Kft. tulajdonosa a Magyar Hírlap összeállításában 2002-ben még a 98. helyet foglalta el 2,5 milliárd forintos becsült vagyonával. Tavaly már a lista 32. helyén állt 5,5 milliárddal, idén pedig a 25. helyre rangsorolták 8,5 milliárd forintos becsült vagyonával. A szentesi csúcsmenedzser, Magyar József vagyonát 2002-ben és 2003-ban is 5 milliárd forintra becsülték. A Hungerit Rt. vezérigazgatója tavaly ezzel az összeggel a 37. helyet foglalta el a ranglistán. Idén a 3 milliárd forintos becsült vagyonával a 86. helyre sorolták.