Hazai pályán nem hibáztak
 Negyedik helyen zárta az őszt a Szentes az NB II-ben

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-12-10 | Mádi József

A labdarúgó NB II-ben negyedik helyen végzett Szentes edzője, Török László csak hat-hét játékosa teljesítményével volt maradéktalanul elégedett.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Török (a kép előterében) szerint hat-hét játékos vitte előre a Szentest Fotó: Vidovics Ferenc
Negyedik hely, nyolc győzelem, négy döntetlen és két vereség, huszonnyolc pont, 39–21-es gólkülönbség. Így zárta az őszt a labdarúgó NB II-ben a Szentes, amely a szerzett találatokat tekintve második, a kapott góloknál pedig ötödik lett.

Otthon veretlenek

– A hazai szereplésre nem lehet panaszom, hiszen nem kaptunk ki, és a hat siker mellett csak a Putnok, valamint a Jászapáti vitt el tőlünk pontokat – nyilatkozta Török László, a Szentes trénere. – Idegenben már sokkal gyengébben ment, mert mindössze nyolc pontra futotta. Több dolog is meghatározta a teljesítményünket, például a két fiatal kötelező szerepeltetése. Nem mennyiségileg, hanem minőségileg voltunk kevesen, és a tizenhatos keret öt fiatalja még nem üti meg az NB II szintjét. Igaz, egy keretnyi egyformán jó képességű játékost pedig nehéz igazolni. Ráadásul a tavaszi eredmények néhány labdarúgómat túlságosan elégedetté tették, ezek hozzáállásbeli problémákhoz vezettek.

Módosult a játékrendszer

A gárda a nyolcadik fordulótól egy új rendszerre tért át: a 3-5-2-es szisztémáról 4-4-2-re változott a felállás.

– Sajnos a két szélső középpályás, Ábel és Somogyi nem tudta lefedni a saját területét, ezért módosítottunk az összeállításon. A sérülések és a sárga lapok is jelentősen befolyásolták a produkciót. Kevés meccsen játszottunk jól, de mindegyik találkozón volt olyan időszak, amikor megmutattuk, hogy tudunk focizni – értékelt az edző.
Az egyéni teljesítmények számba vételekor Török elmondta, a Szentes helyezése hat-hét játékosnak köszönhető.

– Barna, Kádár, Gyagya, Koncz, Kislőrincz és a sérüléséig Tóth-Kovács az edzésen és a bajnokikon is a maximumot nyújtotta. Kerepeczky kevés lehetőséget kapott, mert az ő oldalán vetettem be fiatalt, de akkor hozta magát. Tóth Csabától és Máricstól többet vártam, viszont a két ifjúsági játékos, Páger és Mihály bizonyította, lehet rá számítani. Váradin két, már megnyert meccs ment el, de elégedetlen vagyok Bíróval, Somogyival és Ábellal is – jegyezte meg Török.

Új kapus érkezik

A szakember a jövőről annyit mondott, mivel csak egy ballábas labdarúgója (Koncz) volt, ezért ezen az oldalon szeretne egy védőt és egy középpályást igazolni. Ezenkívül még szüksége van egy gyors, gólerős támadóra, Kiri Mihály személyében viszont már talált egy első osztályt (Stadler) megjárt kapust is. A csapat január 10-én kezdi meg a felkészülést egyértelműen megcélozva a dobogót.