Italkereskedés lesz a volt ruhagyárban
 Állja a szavát a felszámolóbiztos

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-12-10 | Balázsi Irén

Elkelt a volt szentesi ruhagyár – közölte lapunkkal a cég felszámolóbiztosa, akit a vevő nem hatalmazott fel, hogy nyilvánosságra hozza a nevét. Az viszont kiderült: a cég italok nagykereskedelmével foglalkozik. A ruhagyár elbocsátott dolgozóinak járandóságát sikerült kifizetni.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Lekerül a lakat a volt ruhagyár kapujáról Fotó: Tésik Attila
Megerősítette lapunk értesülését a szentesi ruhagyár felszámolási eljárásának lefolytatásával megbízott biztosa, miszerint elkelt a Rákóczi utca végén lévő ingatlan. Katona Józsefnek nem volt felhatalmazása arra, hogy kérdésünkre megmondja a vevő nevét.

Annyit viszont közölt: mostanában jár le a teljes vételár kifizetésének határideje, részletet egyébként már törlesztett a leendő tulajdonos. A felszámolóbiztos arra sem válaszolhatott, hogy mennyiért tudta értékesíteni a volt szentesi ruhagyárat. Azt viszont elmondta: a cég elbocsátott dolgozóinak járandóságát sikerült kifizetniük. Az épület leendő tulajdonosát firtató újabb próbálkozásunkra annyit azért elárult Katona József, hogy azt ugyan nem tudja, szentesi székhelyű-e a cég, ám a profilját illetően italok nagykereskedelmével foglalkozik a társaság.

Lapunk más forrásból úgy tudja, hogy az a cég költözik a volt ruhagyárba, amelyiknek az Arany János utcában van lerakata. Karikó-Tóth Tibor helyhatósági képviselő a testületi üléseken több alkalommal is hathatós intézkedést kért annak kapcsán, hogy az Arany János utcai itallerakathoz érkező járművekről a rakodás akadályozza a forgalmat és balesetveszélyt is okoz. Lapunk nem hivatalosan úgy értesült, hogy a ruhagyár épületének új tulajdonosa a kiskereskedelmi részlegét meghagyja az Arany János utcában, s a nagykereskedelmi raktárak kerülnének a volt ruhagyárba. A szegedi székhelyű kft. vezetője és a szentesi kirendeltség képviselője sem tudott időt szakítani tegnap lapunk többszöri megkeresésére, hogy cáfolja vagy megerősítse értesülésünket a ruhagyári ingatlan megvételéről.