Senkinek nem kellett az eladósodott patika
 Derekegyházon árverésre készülnek

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-12-10 | Blahó Gabriella

A derekegyházi gyógyszertárat a tegnapi határidőig senki sem akarta megvenni – tudtuk meg az országos végrehajtói kamarától. Ezért hamarosan árverés lesz a faluban.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A szentesi önálló bírósági végrehajtó pályázaton hirdette meg értékesítésre a derekegyházi gyógyszertárat, miután a patikusnak szállító szegedi gyógyszerforgalmazó érvényesíteni akarta tizenhárom millió forintos követelését – adtuk hírül tegnapi lapunkban. Az elmúlt kilenc évben a patikus felvásárolta a gyógyszereket, ám részben nem fizetett a szállítónak. Az adósság és kamatai alkotják a követelést.

Az értékesítésre kiírt pályázat sikertelen – tudtuk meg tegnap Zoltán Leventétől, az országos végrehajtói kamara titkárától. A pályázatok elbírálásának napján, tegnap derült ki: vásárlóként senki nem jelentkezett. Várhatóan árverést tűznek ki a derekegyházi gyógyszertárra, melynek időpontja a végrehajtást kérőtől függ – fűzte hozzá a kamarai titkár. Az épületet ingatlanként sem akarta senki megvásárolni, a jelentkezők távolmaradása arra utal, nem tűnik jó üzletnek kis forgalmú gyógyszertárat üzemeltetni.

A patikus személyi joga elvileg megmarad, hiszen az nem képezheti árverés tárgyát. Azonban kétséges, hogy a jelenlegi körülmények között meg tudja-e azt tartani. Derekegyházon az önkormányzat megoldást akar találni a gyógyszerellátásra.