Akár nyerhetnek is

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-12-04 | Szélpál László

A női vízilabda OB I kilencedik fordulójában igazi rangadót láthatnak a ligeti uszodába kilátogató nézők. A házigazda Szentesi VK a négy éve veretlen Dunaújvárosi Főiskolát látja vendégül.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az alapszakasz első körében nem sok hiányzott ahhoz, hogy a Szentesi VK legyőzze – ráadásul idegenben – a címvédő Dunaújvárost. A forduláskor hiába vezettek Szremkó Krisztináék még 7–4-re, a végén 11–8-as hazai győzelem volt feltűntetve az eredményjelzőre.

– Videón visszanéztük azt a meccset, kielemeztük a játékot – mondta Kozák László, a Szentesi VK edzője. – Ami feltűnt, hogy rengeteg ziccert kihagytunk, ha ma csak a felét hibázzuk, mint két hónappal ezelőtt, akkor akár a győzelmet is megszerezhetjük. Nem lesz könnyű, hiszen egy olyan együttesről van szó, amely itthon négy éve nem ismeri a vereség fogalmát. Legutóbb nem játszott a Főiskolában az athéni olimpiát is megjárt Primász Ágnes és Zantleitner Kriszta, most viszont mindketten ott lesznek a medencében. Nálunk sajnos kérdéses Tóth Andi játéka, egyik legjobbunk homloküreg-gyulladással bajlódik. Ha kikapunk, akkor sem történik tragédia, a lényeg, hogy jól pólózzunk, hogy minél több olyan elemet viszontlássak a lányoktól, amelyeket unásig gyakoroltunk a tréningeken. Nincs rajtunk győzelmi kényszer, a felelősség sokkal jobban nyomasztja vetélytársunkat.

Nekünk az a célunk, hogy az alapszakaszt a 2–3. helyen zárjuk; kizárt, hogy ezt ne tudnánk teljesíteni. Az igazi harc majd a rájátszásban kezdődik.