Elhallgatnak a petárdák Szentesen

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-12-04 | Blahó Gabriella

Az önkormányzat és a rendőrség is intézkedett a petárdázók megfékezése érdekében Szentesen. A belvárosban már alig hallani robbanásokat.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az elmúlt napokban elenyésző számú petárda durrant a szentesi belvárosban: úgy tűnik, az önkormányzat és a rendőrség megszüntette az ott élők nyugalmát zavaró jelenséget. Szűcs Lajos alpolgármester a minap felkereste a három legnagyobb, petárdát is forgalmazó üzletet.

Ombódi Károly, az egyik Kossuth utcai bolt tulajdonosa elmondta lapunknak, volt egy javaslata: vegye meg a város a raktáron lévő készletet, akkor garantáltan nem lesz több petárdázás. Az üzlet ugyan nem jött létre, ám a városi önkormányzat embere mégis egyezséget kötött a forgalmazókkal. A kompromisszum eredményeként nem hirdetik a petárdát, a megállítótáblák eltűntek a járdáról. Szűcs elmondta: a következő évben szezon előtt köt megállapodást a város a forgalmazókkal.

A rendőrök jóval több időt töltenek a köztereken és az utcákon, hogy jelenlétükkel tartsák vissza a robbantgatókat. Minden bejelentésre mozdul a kapitányság, ám eddig tetten senki nem értek – tudtuk meg Tyityán Lászlótól, a bűnügyi osztály vezetőjétől.

A tiltakozók képviselőjeként Abonyi János arról számolt be, hogy a Bocskai utca és a Klauzál utca környékén érezhetően csökkent a zaj, ám még mindig nem teljes a csend.