Szegedi pólósuliban az Ybl
 Papírforma szentesi vereség az Eger otthonában

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-12-04 | Szélpál László

A Szeged Beton VE könnyű győzelmet aratott a még pont nélkül álló Ybl csapata ellen a férfi vízilabda OB I tegnapi, nyolcadik fordulójában, a Legrand-Szentesi VK viszont vereséget szenvedett a bajnokaspiráns Eger otthonában.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A szegedi Lehmann IStván négy góljával a mezőny legjobbja volt az YBL ellen Fotó: Karnok Csaba
Szeged Beton VE–Ybl
12–3 (4–0, 2–0, 4–2, 2–1)
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Újszegedi sportuszoda, 100 néző. Vezette: Vojvoda, Bors.
Szeged: Barát – LEHMANN 4, Varga P. 1, Molnár P., KOMLÓSI 3, TÓTH L. 1, Ágner. Csere: Boros L. 1, Pataki, Plézer, Munkácsy 1, Éles 1, Szegi Z. (kapus). Edző: Gyöngyösi András.
Gól – emberelőnyből: 7/2, ill. 4/1. Négyméteresből: 1/1, ill. –.

A legutóbbi négy bajnoki mérkőzés nem úgy sikerült a hazaiaknak, ahogy azt előzetesen elképzelték: Szolnokon ikszeltek, majd kikaptak a Dominótól, a Vasastól és az Egertől. Igaz, az utóbbi két meccsen már javuló formában pólóztak Varga Péterék, de a kiváló riválissal szemben ez nem volt elég a pontszerzésre. A LEN-kupa nyolcaddöntőben a Vuliagmenivel szemben már ismét sziporkáztak a Tisza-partiak, ezt várták a drukkerek a gyengécske Ybl ellen is.

Így is történt, a szegediek erőtől duzzadó játékot produkálva, látványos gólokat szerezve könnyedén tartották otthon a pontokat.

Gyöngyösi András: – Jól játszottunk, de ha ezeket a hibákat Athénban is elkövetjük, súlyos árat fizetünk majd.

A másik Csongrád megyei érdekeltségű találkozón a szentesiek papírforma-vereséget szenvedtek idegenben a bajnoki aranyra hajtó Eger otthonában.

Eger–Legrand-Szentes 16–9 (4–1, 6–1, 3–4, 3–3 )
A szentesi gólszerzők: Somogyi 2, Szebeni 2, Torday 2, Berki, Szabó N., Vígh.
Ma délután teljes fordulóval folytatódik a pontvadászat: a Szeged Beton a nyáron jelentősen meggyengült, de azért meglepetésre is képes BVSC-t fogadja (17 óra), a Legrand-Szentesi VK pedig a négy közé jutással kacérkodó Újpestet látja vendégül (18 óra).