Építési engedélyre várnak
 Aláírásokat gyűjtöttek a szentesi Kertvárosban

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-12-04 | Balázsi Irén

A szentesi Kertvárosban több mint százan írták alá az ívet, amelyen azt kérik, hogy a családi házas övezetben is épüljön ki a kábeltévés hálózat. A szolgáltató cég elnöke azt várja, hogy érvényes legyen az építési engedély.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A kertvárosi családi házas övezetben sokan szeretnének belépni a kábeltévés társaságba Fotó: Tésik Attila
A kertvárosi Darvas József utcában lakik Nagy Béla pedagógus, aki az év elején aláírásokat kezdett gyűjteni néhány szomszédjával, miután tudomásukra jutott, hogy a MÁV Lakásépítő és Fenntartó Szövetkezet a családi házas övezetben is ki akarja építtetni a kábeltelevíziós hálózatot. Azt mondja a tanár úr, vagy százan csatlakoztak hozzájuk, akik szeretnének több tévécsatorna közül választani. Nekik egyébként olyan antennájuk van, amely csak három adást képes fogni. Ennél azonban többre lenne igényük, elfogadható áron. Ám úgy tűnik számukra, ebből már semmi sem lesz. Pedig korábban azt ígérték az illetékesek, hogy májusig kiépítik a házózatot a családi házas övezetben is. Mostanra elfogyott a kertvárosiak türelme, s elegük lett a hitegetésből.

Kotymán László vállalkozó szerint a kábeltévét működtető társaságnak pedig az lenne az érdeke, ha minél többen vennék igénybe a szolgáltatását. A beváltatlan ígéretek miatt a bizalmuk is megrendült, mivel sok évvel ezelőtt egy szolnoki székhelyű cég szervezkedett a kábelhálózat kiépítésére. Ám abból nem lett semmi, még most is vannak olyan családok a Kertvárosban, amelyek az előlegként befizetett pénzüket sem kapták vissza. Nagy Béla és Kotymán László elismeri, hogy a MÁV Lakásépítő Szövetkezet viszont nem kért hozzájárulást még az eddig felmerült költségeihez. A pedagógus szerint ha látnák az emberek, hogy már építik a hálózatot, további száz aláírás biztosan összegyűlne. De ő ott tart jelenleg, hogy lassan az utcára sem merészkedik ki, mert mindenki azt kérdezgeti tőle, miért nem lesz semmi a kábelvezeték lefektetéséből.

A hálózatot működtető MÁV Lakásépítő és Fenntartó Szövetkezet elnöke, Fábján Sándor annyit közölt megkeresésünkre: a kertvárosi családi házas övezetben a kábelvezeték bővítésére november 15-én kapták meg az építési engedélyt. A határozatot 23 szervezetnek küldte meg az illetékes hatóság, amelynél a jövő hét közepéig lehet fellebbezni.

Akkor derül majd ki, hogy a nonprofit szövetkezet hálózatbővítési terve ellen lesz-e valakinek kifogása. Amennyiben megkapják az építési engedélyt, az időjárás függvényében elkezdik a kábelvezeték kiépítését. Fábján Sándor azt is elmondta: a tervezővel és a kivitelezővel december 14-én 17 órakor tartanak tájékoztatót a Koszta József Általános Iskolában a kábeltévés feljeményekről.