Négypontos Beton-terv

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-12-02 | Imre Péter

Ismét dupla forduló vár a Csongrád megyei OB I-es férfi vízilabdacsapatokra. A Szeged Beton VE az Ybl Főiskolával és a BVSC-vel, a Legrand-Szentesi VK pedig az Eger és az Újpest ellen száll vízbe.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A megyei pólócsapatok közül a Tisza-parti alakulatnak, a Szeged Betonnak van könnyebb dolga a hét végén. Gyöngyösi András vezetőedző nem is titkolja: négy ponttal szeretnének hangolni a jövő heti Vuliagmeni elleni LEN-kupa nyolcaddöntő visszavágóra. Pénteken 18.30-kor az Ybl, szombaton 17 órától pedig a BVSC lesz Baráték ellenfele, mindkét meccset az újszegedi sportuszodában rendezik meg.

– A Vasas és az Eger elleni szoros eredmény, valamint a görög Vuliagmeni legyőzése a LEN-kupában és a mutatott játék hitet, lendületet kell, hogy adjon az együttesnek – vélekedett Gyöngyösi. – Pénteken és szombaton is nyerni szeretnénk, egyértelműen megfogalmazhatjuk: négy pontot akarunk szerezni – utána pedig jöhet az athéni „kirándulás". Nem becsüljük le egyik ellenfelünket sem, komolyan készülünk, de az erőviszonyok alapján az lenne a meglepetés ha pontot veszítenénk, még egy „szolnoki mérkőzés" már nem lehet az idén... Nem akarom elkiabálni, de pillanatnyilag mindenki egészséges, harcra kész, ezen nem múlhat a siker.

A Szeged Beton VE 7 forduló után 7 ponttal a 7. helyen áll a bajnokságban. A pillanatnyilag 8 ponttal a 6. helyen tanyázó Legrand-Szentesi VK-nak lényegesen nehezebb feladat jutott, idegenben az Eger (péntek, 19 óra), míg otthon, a ligeti uszodában az Újpest (szombat, 18 óra) vár Szebeniékre.

– Igyekeztünk felkészülni minél jobban – mondta Vidumanszky László, a Legrand vezetőedzője –, de nagyon fárasztó és nehéz sorozat előtt állunk. Csütörtökön a csapat jelentős része érintett a Komjádi-kupában, amit a Domino-BHSE ellen kezdünk, majd következik az Eger és az Újpest. Koncentrálnunk kell, mert egyik derbin sem akarunk nagyon „zakózni". A lilák elleni hazai mérkőzésen jó, figyelmes védekezéssel szoros eredményt érhetünk el, ebben akár a pontszerzés is benne van. A kapusunk, Horváth Tamás megsérült, de az orvosok azt mondták, a bajnokikon számíthatunk a játékára – szükség is lesz rá.