Kerékpárutat kér Kapásfalu lakossága
 Parázs vita a ciklusprogramról Nagymágocson

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-12-02 | Blahó Gabriella

A mágocsi testület által tárgyalt ügyek között legnagyobb hangsúlyt a ciklusprogram kapott, melyet a grémium megalakulása után nem sokkal egyhangúan fogadtak el a képviselők.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A minap megtartott ülésen Mészáros József élesen bírálta a még élő tervezetet, mondván, hogy annak egyes elemeiről az élet bebizonyította, hogy nem reális. Czabarka János polgármester reagálva a hozzászólásra kijelentette: készült. Elővette a ciklusprogram elfogadásakor született jegyzőkönyvet, s fennhangon idézve képviselőtársa mondandóját, emlékeztette őt arra, hogy annak idején nem volt ellenvetése. A falumúzeumról a kritikus képviselő kijelentette, hogy „életszerűtlen", Czabarka szerint viszont látogatott, az intézmény létrejöttét a térség kulturális életében rendkívüli sikernek tartja.

Az ülésen szóba került a kapásfaluiak kezdeményezése: mintegy négyszáz aláírás gyűlt össze, melyben a közeli település lakói kerékpárút építését kérik. Nagymágocs tervez kábeltévé-hálózatot is, ám létrehozásának akadálya egyelőre az áramszolgáltató: kiderült, hogy a kábelek vezetésére nem alkalmasak a nem szabványszerű villanykarók, a megoldást a föld alatti vezeték jelentheti. A múlt héten Szegváron történt halálos kerékpáros baleset kapcsán hangzott el: Nagymágocson is szükség volna traffipaxra, ezért a polgármester javasolni fogja a kistérségi egyesületnek: vásároljon ilyen készüléket a gyorshajtás megfékezésére. Az árpádhalmi és a nagymágocsi általános iskolában egyaránt csökken a gyermeklétszám, egy buszra való kisdiák utazik mindennap Szentesre a térségből. Mágocson jó előjelnek tekintik, hogy a faluban most huszonnégy nő vár gyermeket, akik a jövőben minden bizonnyal a Hunyadi János Általános és Művészeti Iskolát választják.