Konyhakéssel szúrt a dühös asszony
 Hét év börtönt kapott az ideges élettárs

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-12-01 |

Helybenhagyta az első fokú bíróság ítéletét a szegedi táblabíróság, így hét év börtönt kapott az az 56 éves fábiánsebestyéni asszony, aki veszekedés közben konyhakéssel mellkason szúrta élettársát.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Emberölés bűntettében találta bűnösnek a Csongrád Megyei Bíróság az 56 éves S. Jánosnét. A fábiánsebestyéni asszonyt ezért hét év börtönre ítélte, valamint nyolc évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. S. Jánosné 1997 óta élt élettársi közösségben S. János sértettel Fábiánsebestyénen. Viszonyuk idővel megromlott, elsősorban a sértett rendszeres italozása, és féltékenysége miatt. Az élettársak gyakran vitatkoztak, a veszekedés sok esetben tettlegességig fajult. Így történt tavaly októberben is, amikor az asszony főzni kezdett, ám közben mindketten alkoholt fogyasztottak.

Délután a férfi felelősségre vonta S. Jánosnét, mivel az ebéd még nem készült el. A vita hevében a nő felkapott az asztalról egy konyhakést és mellkason szúrta a férfit. S. János az orvosi ellátás ellenére belehalt sérülésébe. A Szegedi Ítélőtábla tegnap helybenhagyta az első fokú bíróság döntését.