Ötvenmillióért kátyúztak
 Szentes környéki utak

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-11-26 | Blahó Gabriella

A szentesi kistérség falvait összekötő utak javítására ötvenmillió forintot költött ebben az évben a közútkezelő társaság. A másodrendű utakon még meglévő mélyedések száma elenyésző.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Mindszent és Szegvár között alig maradt kátyú Fotó: Tésik Attila
A tél beálltával műszaki okok miatt nem érdemes már folytatni az útjavítást, hiszen a hideg és a csapadék miatt a munka eredménye elveszhet. A szentesi kistérségben nagyon kevés kátyú maradt csak a másodrendű utakon, Mindszent és Szegvár között például rengeteg kátyút kellett betömni. A megmaradt úthibák mélysége sokkal kevésbé veszélyezteti a közlekedés biztonságát, mint a korábban eltüntetettek – balesetet okozhatna egy-egy nagyobb mélyedés, hiszen adott esetben a gépkocsivezetőnek hirtelen kellene irányt változtatnia.

Ebben az esztendőben közel ötvenmillió forintot költöttek az utak javítására, tudtuk meg Füzi Zoltántól, a Csongrád Megyei Állami Közútkezelő Kht. szentesi üzemmérnökségének vezetőjétől. A falvakat és a várost összekötő, mintegy 380 kilométernyi útra összesen 700 tonna új aszfaltot raktak le. Különösen sok feladatuk volt a Fábiánsebestyénről Gádoros felé, illetve az Eperjesről Fábiánra vezető szakaszokon, ahol a mezőgazdasági munkagépek nagy forgalma miatt jelentősen romlott az utak állapota. Ezen a területen a padkákat is javították a közútkezelő munkatársai.

Az elvégzett munkák sorában szerepel az út menti fák kivágása, elkorhadt, kiszáradt kőrisek tűntek el a megye észak-keleti részéről és a Derekegyházra vezető szakaszról. A közlekedés biztonsága érdekében az élő, egészséges fák útra behajló ágait is levágták.

A társaság egyébként felkészült a hidegre, vásároltak úgynevezett téli kátyúzó keveréket, mely a sürgős szükség esetén ilyenkor is alkalmas a problémák megoldására.