Közmeghallgatás
 Gáspár Sándor színművészt kitüntetik

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2004-11-26 |

A szentesi városháza dísztermében ma délután 2 órakor kezdődik a képviselő-testület ülése. Mint arról beszámoltunk lapunkban, az 1956-os forradalom évfordulója alkalmából október 23-án rendezett ünnepségen adták át a díszpolgári címet és a Városért elnevezésű kitüntetéseket.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az utóbbit adományozta az önkormányzat – több más jeles személyiség mellett – a szentesi születésű színművésznek, Gáspár Sándornak is. Az elismerést azonban akkor nem tudta átvenni a művész, mert külföldön forgatott, ezért a képviselő-testület mai ülésén adja át azt ünnepélyes keretek között Szirbik Imre polgármester.

A napirendek tárgyalása előtt közmeghallgatásra várják a képviselők a szentesieket. A hagyományoknak megfelelően bármilyen, közérdeklődésre számot tartó témában kifejthetik a véleményüket a helybeliek. A testületi ülés második részében beszámolót vitatnak meg a város idei költségvetésének alakulásáról, továbbá a jövő évi büdzsé tervezetéről. A javasolt napirend szerint módosítják a távhőszolgáltatás, az ivóvíz és csatorna, illetve a helyi tömegközlekedés díjáról szóló rendeletet. A képviselők döntenek arról is, hogy 2005. január 1-jétől ki lesz a két pályázó közül az önkormányzati tűzoltóság parancsnoka a nyugállományba vonuló tűzoltó alezredes, Koszt György helyett.